Despre Agia Napa se pot spune multe lucruri dar cele mai interesante povesti le poti afla chiar de la localnici. Intreaba orice cipriot despre Agia Napa si iti va spune acelasi lucru, ca pana nu demult era doar un sat cu cateva case, o manastire si cativa pescari.

Ayia Napa vine de la Saint Panay adica Sfanta Fecioara Maria.

Povestea spune ca un vantor a gasit icoana Fecioarei intr-o grota, transformata, ulterior, in biserica dedicata Fecioarei Maria. Agia Napa a inceput sa fie o statiune turistica abia dupa 1980 iar acum este cunoscuta ca fiind raiul turistilor dornici sa se destrabaleze. Poti gasi aici baruri care imita castelele de nisip sau pesteri dar si constructii moderne. Turistii se plimba prin cluburi in bikini si dorm mahmuri pe plaja pentru ca a doua zi sa o ia de la capat. Pana in zori de zi muzica rasuna din cluburi, zgomotos, iar bulevardul este plin de turisti care parca nu stiu ce inseamna somnul sau oboseala.Ziua, plajele sunt pline iar oamenii calmi si linistiti de parca nimic nu ar prevesti viata tumultoasa si dezmatul din timpul noptii.


Daca ajungi aici in iulie-august va fi greu sa gasesti o camera, fara o rezervare in prealabil, deoarece in aceasta perioada statiunea este la capacitate maxima. Cel mai accesibil mijloc prin care poti ajunge la Agia Napa este taxi-ul de la aeroportul din Larnaka ( aprox. 45 de km) dar mai exista si varianta inchirierii auto sau transportul in comun. In timpul sezonului din Agia Napa sunt curse regulate catre Larnaca si Nicosia. Daca tot ajungi aici, ar fi pacat sa nu incerci si restaurantele cu specific mediteraneean pe care le intanlesti la tot pasul. Alaturi de renumitele soiuri de vin autohtone nu ai cum sa ratezi preparatele traditionale din peste. Preferata mea se numeste fish meze , se serveste pentru minimum 2-4 persoane si reprezinta un festin culinar pescaresc hotarat sa-ti resfete toate simturile. Rand pe rand, pe masa sunt aduse salate, icre, masline, scoici cu garnitura de orez, calamari, peste prajit sau fript. Statiunea este impanzita de hoteluri care pot satisface cele mai pretentioase gusturi, dar dupa parerea mea, cazarea este ultimul lucru care ii preocupa pe cei care ajung aici.

Print Friendly, PDF & Email
Ayia Napa este raiul turiştilor dornici să se destrăbălezehttps://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2013/12/baruri-in-Agia-Napa-600x450.jpghttps://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2013/12/baruri-in-Agia-Napa-300x300.jpg admin Jurnale
Despre Agia Napa se pot spune multe lucruri dar cele mai interesante povesti le poti afla chiar de la localnici. Intreaba orice cipriot despre Agia Napa si iti va spune acelasi lucru, ca pana nu demult era doar un sat cu cateva case, o manastire si cativa pescari. Ayia Napa...
Despre Agia Napa se pot spune multe lucruri dar cele mai interesante povesti le poti afla chiar de la localnici. Intreaba orice cipriot despre Agia Napa si iti va spune acelasi lucru, ca pana nu demult era doar un sat cu cateva case, o manastire si cativa pescari. <blockquote>Ayia Napa vine de la Saint Panay adica Sfanta Fecioara Maria.</blockquote> Povestea spune ca un vantor a gasit icoana Fecioarei intr-o grota, transformata, ulterior, in biserica dedicata Fecioarei Maria. Agia Napa a inceput sa fie o statiune turistica abia dupa 1980 iar acum este cunoscuta ca fiind raiul turistilor dornici sa se destrabaleze. Poti gasi aici baruri care imita castelele de nisip sau pesteri dar si constructii moderne. Turistii se plimba prin cluburi in bikini si dorm mahmuri pe plaja pentru ca a doua zi sa o ia de la capat. Pana in zori de zi muzica rasuna din cluburi, zgomotos, iar bulevardul este plin de turisti care parca nu stiu ce inseamna somnul sau oboseala.Ziua, plajele sunt pline iar oamenii calmi si linistiti de parca nimic nu ar prevesti viata tumultoasa si dezmatul din timpul noptii. Daca ajungi aici in iulie-august va fi greu sa gasesti o camera, fara o rezervare in prealabil, deoarece in aceasta perioada statiunea este la capacitate maxima. Cel mai accesibil mijloc prin care poti ajunge la Agia Napa este taxi-ul de la aeroportul din Larnaka ( aprox. 45 de km) dar mai exista si varianta inchirierii auto sau transportul in comun. In timpul sezonului din Agia Napa sunt curse regulate catre Larnaca si Nicosia. Daca tot ajungi aici, ar fi pacat sa nu incerci si restaurantele cu specific mediteraneean pe care le intanlesti la tot pasul. Alaturi de renumitele soiuri de vin autohtone nu ai cum sa ratezi preparatele traditionale din peste. Preferata mea se numeste fish meze , se serveste pentru minimum 2-4 persoane si reprezinta un festin culinar pescaresc hotarat sa-ti resfete toate simturile. Rand pe rand, pe masa sunt aduse salate, icre, masline, scoici cu garnitura de orez, calamari, peste prajit sau fript. Statiunea este impanzita de hoteluri care pot satisface cele mai pretentioase gusturi, dar dupa parerea mea, cazarea este ultimul lucru care ii preocupa pe cei care ajung aici.

Advertisements