Am vizitat o singura data Budapesta, dar am ramas profund impresionat de capitala vecinilor nostri. Dincolo de rivalitatea istorica dintre Romania si Ungaria exista multe puncte comune si similitudini intre cele doua state vecine pe care le voi dezvalui pe parcursul jurnalului.

panorama Budapesta

Scurt istoric al orasului Budapesta

 In secolul al XIII-lea Buda a devenit cetate de scaun si cel mai important oras al tarii. Meritul principal este al regelui Matthias, nimeni altul decat Matei Corvin, fiul lui Iancu de Hunedoara, care  a domnit 32 de ani ca rege al Ungariei. Domnia sa a fost una dintre cele mai strălucite din istoria Ungariei. In 1873 orasele separate dar interdependente Buda, Pesta si Obuda au fost integrate aceleiasi unitati administrative: Budapesta. Astazi Budapesta este un oras foarte frumos si modern, vizitat pe deoparte de turistii atrasi de  istoria sa, de frumusetile orasului si de viata de noapte.

Obiective turistice

Parlamentul – este una dintre cele mai frumoase cladiri legislative din Europa si a treia cladire ca marime din lume ce gazduieste un Parlament national. Adunarea Nationala a Ungariei a decis constructia acestei cladiri impunatoare in anul 1880.

Citadela si dealul Gellert – dealul Gellert si-a primit numele dupa cel al episcopului Gellert care a venit in Ungaria din Italia la cererea Regelui Sfantul Stefan, spre a ii crestina pe unguri. Cativa pagani l-au bagat intr-un butoi pe episcop si l-au aruncat de pe deal in Dunare. O statuie mare ce tine o cruce in mana dreapta se afla pe partea nord-estica a dealului, cu fata spre podul Elisabeta.

Palatul Regal- Regele Bela al IV-lea a inceput constructia palatului in secolul al XIII-lea dupa invazia mongolilor. Palatul original a fost construit in stil gotic si a continuat sa fie extins timp de 300 de ani. Epoca de aur a palatului a fost in timpul domniei regelui Matthias. A fost total distrus in 1686 cand armata Habsburgilor a eliberat Buda de sub ocupatia Otomanilor. Habsburgii au construit un palat nou, mai mic, in stil baroc la inceputul secolului al XVIII-lea.

Bastionul Pescarilor-  denumirea bastionului se trage de la o piata de peste care exista aici in Evul Mediu. O alta explicatie porneste de la presupunerea ca breasla pescarilor a aparat aceasta parte a zidului castelului din Budapesta. In ciuda faptului ca este numit un bastion, de fapt constructia este o terasa.

Piata Eroilor-  este unul din cele mai vizitate obiective turistice din Budapesta si se afla in fata Parcului Central la capatul Bulevardului Andrassy, una dintre strazile cele mai importante din Budapesta. Piata Eroilor din Budapesta este parte a Patrimoniului Universal UNESCO. Monumentul a fost construit in 1896 pentru a comemora o mie de ani de la sosirea Maghiarilor in Bazinul Carpatic. Monumentul se compune din doua semicercuri deasupra carora sunt asezate simbolurile pacii si razboiului, al muncii si bunastarii, al cunoasterii.

Castelul Vajdahunyad– a fost construit în urmă cu un secol în Parcul Oraşului din Budapesta, cu ocazia sărbătoririi unui mileniu de la aşezarea hunilor lor în Câmpia Panonică. Este copia Castelului Corvinilor din Hunedoara. Iniţial, construcţia în stil gotic a fost proiectată din lemn şi carton, dar datorită popularităţii a fost reconstruită din piatră. În prezent, Castelul Vajdahunyad din Budapesta adăposteşte un muzeu agricol, dar are şi un rol cultural.

Biserica Matthias- este unul din principalele obiective turistice din capitala Ungariei si a fost construita pe locul unei alte biserici din vremea regelui Bela al IV-lea intre anii 1255 – 1269. Parti ale bisericii au fost extinse si li s-a dat forma de poligon la sfarsitul secolului al XIV-lea. Din aceiasi perioada dateaza si magnifica poarta de la intrarea din sud, ce are un basorelief infatisand moartea Fecioarei Maria. In anul 1309 Charles Robert de Anjou a fost incoronat in aceasta biserica.

Podul cu Lanturi – face legatura peste Dunare intre Pesta si Buda si este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Budapesta. Ofera una dintre cele mai frumoase privelisti din oras, cu toata maretia Dunarii ce isi gaseste drumul pe sub acest pod. De aici poate fi admirata  cladirea  Parlamentului care domina partea din Pesta a Dunarii.

Opera din Budapesta-  un obiectiv turistice ce ofera vizitatorilor sai arhitectura si performanta artistica deosebita. Cladirea Operei din Budapesta isi asteapta vizitatorii cu un program muzical foarte bogat ce se intinde pe tot parcursul anului. Desigur doar arhitectura cladirii in sine merita sa fie vazuta, chiar daca nu va si duceti la un spectacol, deoarece cladirea Operei este un obiectiv turistic important din Budapesta. Chiar si pentru cei care nu sunt neaparat fascinati de spectacolele de opera, vizitarea cladirii Operei din Budapesta este recomandata

Marea Sinagoga- este cea mai frumoasa sinagoga din lume si a doua ca marime (cea mai mare este in New York). . Evreii au fost izgoniti din oras in secolul al XVIII-lea astfel ca si-au fondat un cartier evreiesc chiar la marginea orasului vechi. Evreii si-au construit sinagoga lor principala intr-o zona rezidentiala. Acest tempul minunat a fost construit intre 1844 si 1859 dupa planurile si indicatiile lui Ludwig Forster. Marea Sinagoga din Budapesta este a doua ca marime din lume .

Insula Margareta- are o lungime de 2.5 km si este situata pe Dunare. Pe insula se gasesc bai termale in aer liber si o piscina profesionista unde echipa nationala de polo, isi desfasoara antrenamentele.

Parcul Orasului – A fost construit in secolul al XVIII-lea si adaposteste printre altele, un patinoar care vara este transformat in lac unde se pot face plimbari cu barca si Gradina Zoologica. Gradina zoologica a fost inaugurata in anul 1866 si este una dintre cele mai frumoase gradini zoo din Europa. Pretul de intrare este de aprox. 6 euro dar pentru copii este un loc foarte placut si distractiv, cu locuri de joaca.

Statuia lui Gheorghe Doja – Nu as fi remarcat aceasta statuie daca ghidul autobuzului turistic nu amintea de conducatorul răscoalei țărănesti contra marilor proprietari (magnați) unguri de pământ din anul 1514. Gheorghe Doja era originar din Ghindari, astăzi în județul Covasna,  si a fost un mic nobil secui din Transilvania care a care a adunat taranii romani , unguri si secui pentru a lupta impotriva boierilor. A fost prins si ars de viu pe tronul incins pentru a da o lectie taranilor care vor sa se rascoale.

Timp Liber

-alegeti  autobuzul turistic Budapest Sightseeing Tour HOP ON HOP OFF (autobuzele verzi) pentru a vizita cele mai frumoase obiective din Budapesta pentru 7000 de forinti (noi am negociat pentru trei persoane si 2 copii 15000 de forinti). Pretul include, timp de 48 de ore, 2 trasee pe timp de zi si unul pe timp de noapte cu autobuzul, 2 croaziere pe Dunare (una pe timp de noapte este obligatoriu pentru orice turist care ajunge la Budapesta), 2 supe gulash si 2 beri gratuite in localurile indicate pe voucher.

– Plimbati-va pe bulevardul Andrassy, cel mai faimos din Budapesta pentru a admira cladiri impunatoare si muzeul dedicat victimelor comunismului.

muzeul comunismului

-Cauta cea mai inteleapta strada din Budapesta (strada pe care au locuit 10 castigatori ai premiului Nobel) si descopera celebru Grand Hotel Budapest.

Fa-ti un selfie la Citadela pentru o priveliste de vis asupra orasului.

Unde am stat în Budapesta

      Am ales un apartament pentru cele 3 nopti la Budapesta deoarece am fost o familie numeroasa. Avantajul a fost ca aceasta locatie chiar daca nu este situata ultra central este aproape de metrou intr-o zona cu multe pub-uri si oferea si parcare gratis (in mod normal era 12 euro pe zi locul de parcare).

LOCUST INN APARTHOTEL 3*

Apartament doua dormitoare(pentru toata familia)-186 euro/SEJUR- room only

dar are metrou in apropiere

http://www.locusttreeapartments.com/

Ce am mâncat în Budapesta

Cea mai bună metodă de a gusta câte puțin din fiecare fel de mâncare autentic unguresc e să mergi într-un restaurant All you can eat. Eu am fost la Trofea Grill Restaurant pe strada Kiraly, nr.30-32 in apropierea Operei. Cu doar 3899 de Forinti/12 euro în timpul săptămânii și 6000 Forinti/18 euro in weekend, ai pe alese tot ce-ți  în toate combinațiile, aperitive, salate, fripturi, gulyaș chiar și sushi. La capitolul bauturi gasesti la liber orice doresti fara limita, chiar si sampanie.

restaurant Budapesta

Sfaturi utile

-Cumparati forinti, moneda nationala in Ungaria, din tara deoarece mie mi s-a parut foarte prost schimbul valutar la banca (1 Euro =305-308 forinti ). Oficial un Euro este aprox. 312 forinti.

Folositi Budapesta Card,  daca stati 2-3 zile pentru a avea reducere la obiectivele turistice si atractiile orasului  si gratitate cu transportul public. Cardul costa 6500 HUF pentru 48 de ore  si 8000 HUF pentru 72 de ore si primiti  si cu o brosura, cu harta Budapestei si cu harta metroului.

– chiar daca in  multe locuri puteti plati cu euro nu este o idee tocmai buna pentru ca restaurantele va ofera un curs foarte prost.

-Alegeti  sa circulati cu metroul, pentru a va deplasa repede prin oras . Preţul unei călătorii este de 300 Forinţi (1 euro).  linia galbenă a metroului din Budapesta este a doua cea mai veche din Europa (prima a fost in Londra).

– daca vizitati Budapesta cu masina trebuie sa aveti grija unde parcati, mai ales in zonele turistice si in centrul orasului. Automatele de plata a parcarii sunt numai in limba maghiara si accepta numai monezi. Reprezentatii municipalitatii vaneaza cu eficienta maxima masinile care nu au permise de parcare valide pentru a aplica amenzi.

Adrese Utile

Ambasada Romaniei

Adresa: 1146 Budapest, Thököly út 72. 
Telefon Cancelaria Ambasadei: +36-1-384 8394
Fax: +36-1-384 5535
Web-site: http://budapesta.mae.ro/
E-mail: budapesta@mae.ro

Secţia Consulară a Ambasadei

Telefon: +36-1- 384 7689
Fax: +36-1-384 55 35
E-mail: contact@informatiiconsulare.ro

Print Friendly, PDF & Email
Fantezie si culoare pe Dunare la Budapestahttps://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2015/11/palatul-din-Budapesta.jpghttps://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2015/11/palatul-din-Budapesta-300x300.jpg Claudiu Eugen Jurnale
       Am vizitat o singura data Budapesta, dar am ramas profund impresionat de capitala vecinilor nostri. Dincolo de rivalitatea istorica dintre Romania si Ungaria exista multe puncte comune si similitudini intre cele doua state vecine pe care le voi dezvalui pe parcursul jurnalului. Scurt istoric al orasului Budapesta  In secolul...
<p style="text-align: justify;">       Am vizitat o singura data Budapesta, dar am ramas profund impresionat de capitala vecinilor nostri. Dincolo de rivalitatea istorica dintre Romania si Ungaria exista multe puncte comune si similitudini intre cele doua state vecine pe care le voi dezvalui pe parcursul jurnalului.</p> <p style="text-align: justify;"><a href="https://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2015/11/panorama-Budapesta.jpg"><img class="size-full wp-image-4160 aligncenter" src="https://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2015/11/panorama-Budapesta.jpg" alt="panorama Budapesta" width="640" height="480" /></a></p> <p style="text-align: justify;"><strong>Scurt istoric al orasului Budapesta</strong></p> <p style="text-align: justify;"> In secolul al XIII-lea Buda a devenit cetate de scaun si cel mai important oras al tarii. Meritul principal este al regelui Matthias, nimeni altul decat Matei Corvin, fiul lui Iancu de Hunedoara, care  a domnit 32 de ani ca rege al Ungariei. Domnia sa a fost una dintre cele mai strălucite din istoria Ungariei. In 1873 orasele separate dar interdependente Buda, Pesta si Obuda au fost integrate aceleiasi unitati administrative: Budapesta. Astazi Budapesta este un oras foarte frumos si modern, vizitat pe deoparte de turistii atrasi de  istoria sa, de frumusetile orasului si de viata de noapte.</p> <p style="text-align: justify;"><span style="color: #0000ff;"><strong>Obiective turistice</strong></span></p> <p style="text-align: justify;"><span style="color: #ff0000;"><strong><span style="color: #000000;">Parlamentul -</span> </strong></span>este una dintre cele mai frumoase cladiri legislative din Europa si a treia cladire ca marime din lume ce gazduieste un Parlament national. Adunarea Nationala a Ungariei a decis constructia acestei cladiri impunatoare in anul 1880.</p> <p style="text-align: justify;"><strong>Citadela si dealul Gellert - </strong>dealul Gellert si-a primit numele dupa cel al episcopului Gellert care a venit in Ungaria din Italia la cererea Regelui Sfantul Stefan, spre a ii crestina pe unguri. Cativa pagani l-au bagat intr-un butoi pe episcop si l-au aruncat de pe deal in Dunare. O statuie mare ce tine o cruce in mana dreapta se afla pe partea nord-estica a dealului, cu fata spre podul Elisabeta.</p> <p style="text-align: justify;"><strong>Palatul Regal- </strong>Regele Bela al IV-lea a inceput constructia palatului in secolul al XIII-lea dupa invazia mongolilor. Palatul original a fost construit in stil gotic si a continuat sa fie extins timp de 300 de ani. Epoca de aur a palatului a fost in timpul domniei regelui Matthias. A fost total distrus in 1686 cand armata Habsburgilor a eliberat Buda de sub ocupatia Otomanilor. Habsburgii au construit un palat nou, mai mic, in stil baroc la inceputul secolului al XVIII-lea.</p> <p style="text-align: justify;"><strong>Bastionul Pescarilor- </strong> denumirea bastionului se trage de la o piata de peste care exista aici in Evul Mediu. O alta explicatie porneste de la presupunerea ca breasla pescarilor a aparat aceasta parte a zidului castelului din Budapesta. In ciuda faptului ca este numit un bastion, de fapt constructia este o terasa.</p> <p style="text-align: justify;"><strong>Piata Eroilor- </strong> este unul din cele mai vizitate obiective turistice din Budapesta si se afla in fata Parcului Central la capatul Bulevardului Andrassy, una dintre strazile cele mai importante din Budapesta. Piata Eroilor din Budapesta este parte a Patrimoniului Universal UNESCO. Monumentul a fost construit in 1896 pentru a comemora o mie de ani de la sosirea Maghiarilor in Bazinul Carpatic. Monumentul se compune din doua semicercuri deasupra carora sunt asezate simbolurile pacii si razboiului, al muncii si bunastarii, al cunoasterii.</p> <p style="text-align: justify;"><strong>Castelul Vajdahunyad</strong>- a fost construit în urmă cu un secol în Parcul Oraşului din Budapesta, cu ocazia sărbătoririi unui mileniu de la aşezarea hunilor lor în Câmpia Panonică. Este copia Castelului Corvinilor din Hunedoara. Iniţial, construcţia în stil gotic a fost proiectată din lemn şi carton, dar datorită popularităţii a fost reconstruită din piatră. În prezent, Castelul Vajdahunyad din Budapesta adăposteşte un muzeu agricol, dar are şi un rol cultural.</p> <p style="text-align: justify;"><strong>Biserica Matthias- </strong>este unul din principalele obiective turistice din capitala Ungariei si a fost construita pe locul unei alte biserici din vremea regelui Bela al IV-lea intre anii 1255 - 1269. Parti ale bisericii au fost extinse si li s-a dat forma de poligon la sfarsitul secolului al XIV-lea. Din aceiasi perioada dateaza si magnifica poarta de la intrarea din sud, ce are un basorelief infatisand moartea Fecioarei Maria. In anul 1309 Charles Robert de Anjou a fost incoronat in aceasta biserica.</p> <p style="text-align: justify;"><strong>Podul cu Lanturi -</strong> face legatura peste Dunare intre Pesta si Buda si este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Budapesta. Ofera una dintre cele mai frumoase privelisti din oras, cu toata maretia Dunarii ce isi gaseste drumul pe sub acest pod. De aici poate fi admirata  cladirea  Parlamentului care domina partea din Pesta a Dunarii.</p> <p style="text-align: justify;"><strong>Opera din Budapesta- </strong> un obiectiv turistice ce ofera vizitatorilor sai arhitectura si performanta artistica deosebita. Cladirea Operei din Budapesta isi asteapta vizitatorii cu un program muzical foarte bogat ce se intinde pe tot parcursul anului. Desigur doar arhitectura cladirii in sine merita sa fie vazuta, chiar daca nu va si duceti la un spectacol, deoarece cladirea Operei este un obiectiv turistic important din Budapesta. Chiar si pentru cei care nu sunt neaparat fascinati de spectacolele de opera, vizitarea cladirii Operei din Budapesta este recomandata</p> <p style="text-align: justify;"><strong>Marea Sinagoga-</strong> este cea mai frumoasa sinagoga din lume si a doua ca marime (cea mai mare este in New York). . Evreii au fost izgoniti din oras in secolul al XVIII-lea astfel ca si-au fondat un cartier evreiesc chiar la marginea orasului vechi. Evreii si-au construit sinagoga lor principala intr-o zona rezidentiala. Acest tempul minunat a fost construit intre 1844 si 1859 dupa planurile si indicatiile lui Ludwig Forster. Marea Sinagoga din Budapesta este a doua ca marime din lume .</p> <p style="text-align: justify;"><strong>Insula Margareta-</strong> are o lungime de 2.5 km si este situata pe Dunare. Pe insula se gasesc bai termale in aer liber si o piscina profesionista unde echipa nationala de polo, isi desfasoara antrenamentele.</p> <p style="text-align: justify;"><strong>Parcul Orasului - </strong>A fost construit in secolul al XVIII-lea si adaposteste printre altele, un patinoar care vara este transformat in lac unde se pot face plimbari cu barca si Gradina Zoologica. Gradina zoologica a fost inaugurata in anul 1866 si este una dintre cele mai frumoase gradini zoo din Europa. Pretul de intrare este de aprox. 6 euro dar pentru copii este un loc foarte placut si distractiv, cu locuri de joaca.</p> <p style="text-align: justify;"><b>Statuia lui Gheorghe Doja</b> - Nu as fi remarcat aceasta statuie daca ghidul autobuzului turistic nu amintea de conducatorul răscoalei țărănesti contra marilor proprietari (magnați) unguri de pământ din anul 1514. <b>Gheorghe Doja </b>era originar<b> </b>din Ghindari, astăzi în județul Covasna,  si a fost un mic nobil secui din Transilvania care a care a adunat taranii romani , unguri si secui pentru a lupta impotriva boierilor. A fost prins si ars de viu pe tronul incins pentru a da o lectie taranilor care vor sa se rascoale.</p> <p style="text-align: justify;"><strong>Timp Liber</strong></p> <p style="text-align: justify;">-alegeti  autobuzul turistic <strong>Budapest Sightseeing Tour HOP ON HOP OFF </strong>(autobuzele verzi) pentru a vizita cele mai frumoase obiective din Budapesta pentru 7000 de forinti (noi am negociat pentru trei persoane si 2 copii 15000 de forinti). Pretul include, timp de 48 de ore, 2 trasee pe timp de zi si unul pe timp de noapte cu autobuzul, 2 croaziere pe Dunare (una pe timp de noapte este obligatoriu pentru orice turist care ajunge la Budapesta), 2 supe gulash si 2 beri gratuite in localurile indicate pe voucher.</p> <p style="text-align: justify;">- Plimbati-va pe bulevardul Andrassy, cel mai faimos din Budapesta pentru a admira cladiri impunatoare si muzeul dedicat victimelor comunismului.</p> <p style="text-align: justify;"><a href="https://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2015/11/muzeul-comunismului.jpg"><img class="size-full wp-image-4175 aligncenter" src="https://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2015/11/muzeul-comunismului.jpg" alt="muzeul comunismului" width="640" height="480" /></a></p> <p style="text-align: justify;">-Cauta cea mai inteleapta strada din Budapesta (strada pe care au locuit 10 castigatori ai premiului Nobel) si descopera celebru <strong>Grand Hotel Budapest.</strong></p> <p style="text-align: justify;"><strong>-</strong>Fa-ti un selfie la <strong>Citadela</strong> pentru o priveliste de vis asupra orasului.</p> <p style="text-align: justify;"><strong>Unde am stat în Budapesta</strong></p> <p style="text-align: justify;">      Am ales un apartament pentru cele 3 nopti la Budapesta deoarece am fost o familie numeroasa. Avantajul a fost ca aceasta locatie chiar daca nu este situata ultra central este aproape de metrou intr-o zona cu multe pub-uri si oferea si parcare gratis (in mod normal era 12 euro pe zi locul de parcare).</p> LOCUST INN APARTHOTEL 3* Apartament doua dormitoare(pentru toata familia)-186 euro/SEJUR- room only dar are metrou in apropiere <a href="http://www.locusttreeapartments.com/">http://www.locusttreeapartments.com/</a> <p style="text-align: justify;"><strong>Ce am mâncat în Budapesta</strong></p> <p style="text-align: justify;">Cea mai bună metodă de a gusta câte puțin din fiecare fel de mâncare <strong>autentic unguresc</strong> e să mergi într-un restaurant <strong>All you can eat</strong>. Eu am fost la <b>Trofea Grill Restaurant </b>pe <strong>strada Kiraly, nr.30-32 in apropierea Operei</strong>. Cu doar 3899<strong> de Forinti/12 euro</strong> în timpul săptămânii și <strong>6000</strong><strong> </strong><strong>Forinti/18 euro</strong> in weekend, ai pe alese tot ce-ți  în toate combinațiile, aperitive, salate, fripturi, gulyaș chiar și sushi. La capitolul bauturi gasesti la liber orice doresti fara limita, chiar si sampanie.</p> <p style="text-align: justify;"><a href="https://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2015/11/restaurant-Budapesta.jpg"><img class="size-full wp-image-4164 aligncenter" src="https://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2015/11/restaurant-Budapesta.jpg" alt="restaurant Budapesta" width="640" height="480" /></a></p> <strong>Sfaturi utile</strong> -Cumparati forinti, moneda nationala in Ungaria, din tara deoarece mie mi s-a parut foarte prost schimbul valutar la banca (1 Euro =305-308 forinti ). Oficial un Euro este aprox. 312 forinti. <strong>-</strong>Folositi <strong>Budapesta Card</strong>,  daca stati 2-3 zile pentru a avea reducere la obiectivele turistice si atractiile orasului  si gratitate cu transportul public. <strong>Cardul</strong> costa 6500 HUF pentru 48 de ore  si 8000 HUF pentru 72 de ore si primiti  si cu o brosura, cu harta Budapestei si cu harta metroului. - chiar daca in  multe locuri puteti plati cu euro nu este o idee tocmai buna pentru ca restaurantele va ofera un curs foarte prost. -Alegeti  sa circulati cu metroul, pentru a va deplasa repede prin oras . Preţul unei călătorii<strong> </strong>este de <strong>300 Forinţi (1 euro). </strong> linia galbenă a metroului din Budapesta este a doua cea mai veche din Europa (prima a fost in Londra). - daca vizitati Budapesta cu masina trebuie sa aveti grija unde parcati, mai ales in zonele turistice si in centrul orasului. Automatele de plata a parcarii sunt numai in limba maghiara si accepta numai monezi. Reprezentatii municipalitatii vaneaza cu eficienta maxima masinile care nu au permise de parcare valide pentru a aplica amenzi. <p style="text-align: justify;"><strong>Adrese Utile</strong></p> <p style="text-align: justify;"><strong>Ambasada Romaniei</strong></p> <p style="text-align: justify;"><strong>Adresa:</strong> <a href="http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=ro&geocode=&q=1146+Budapest,+Th%C3%B6k%C3%B6ly+%C3%BAt+72&sll=37.0625,-95.677068&sspn=47.215051,79.013672&ie=UTF8&t=h&z=16&iwloc=A">1146 Budapest, Thököly út 72. </a> <strong>Telefon Cancelaria Ambasadei:</strong> +36-1-384 8394 <strong>Fax:</strong> +36-1-384 5535 <strong>Web-site:</strong> <a href="http://budapesta.mae.ro/">http://budapesta.mae.ro/</a> <strong>E-mail:</strong> <a href="mailto:postmaster@roembbud.axelero.net">budapesta@mae.ro</a></p> <p style="text-align: justify;">Secţia Consulară a Ambasadei</p> <p style="text-align: justify;"><strong>Telefon:</strong> +36-1- 384 7689 <strong>Fax:</strong> +36-1-384 55 35 <strong>E-mail: </strong>contact@informatiiconsulare.ro</p>

Advertisements