Andaluzia (spaniolă Andalucía) este o comunitate autonomă spaniolă compusă din provinciile Almería, Cádiz, Córdoba, Granada, Huelva, Jáen, Málaga și Sevilla. Conform statutului de autonomie, capitala regiunii este Sevilla, sediul Juntei.  Este amplasată în partea de sud a țării și se învecinează cu Extremadura și Castilia-La Mancha la nord, cu Regiunea Murcia la est, Gibraltar la sud și Portugalia la vest. În plus, la sud și sud-est are ieșire la Marea Mediterană, iar la sud-vest la Oceanul Atlantic.

Andaluzia a fost ultima parte din Spania pe care maurii au părăsit-o când monarhii catolici Fernando de Aragon şi Isabela de Castilia s-au îndreptat spre sud. În cele din urmă ei au unit Spania în 1492 prin cucerirea ultimei fortăreţe maure, Granada . Cei care nu erau creştini au fost alungaţi din Spania, însă nu toţi maurii au plecat, iar priceperea şi talentul lor au dat naştere unei forme de arhitectură proprie Andaluziei, stilul mudejar .

Imaginea Granadei drept chintesenţă a oraşului oriental a plutit prima dată prin imaginaţia occidentalilor în secolul al XIX-lea . Aceasta imagine s-a datorat în mare parte scriitorului american Washington Irving , ale cărui „ Tales of the Alhambra“ („Povestiri din Alhambra“) au inspirat şi alţi scriitori şi artişti să încerce să surprindă minunile Palatului Alhambra .

ALHAMBRA 2

Situată în faţa cartierelor Albaicin şi Sacromonte (cartierul ţiganilor andaluzi ce trăiesc în grote şi unde au loc minunate spectacole de flamenco) , Alhambra domină oraşul Granada, având ca fundal culmile înzăpezite ale munţilor Sierra Nevada .

Numele Alhambra derivă din cuvântul arăbesc „al-hamra“ care înseamnă roşu, zidurile palatului având această culoare. O altă teorie ar fi că numele derivă din numele sultanului Al- Ahmar, fondatorul Casei Nasrid, ultima dinastie islamică din peninsula Iberică .

Alhambra a fost pentru două secole şi jumătate un adevărat oraş regal, cu palate, sedii administrative, moschei, şcoli, închisori, grădini, băi şi chiar un cimitir .

Întreaga construcţie se întindea pe 13 hectare şi era împrejmuită cu 2200 m de zid .

După 1492, după regulile creştine, Alhambra a suferit numeroase modificări, cea mai importantă fiind construcţia Palatului lui Carol al V-lea .

Alhambra este formată din patru secţiuni :

         fortăreaţa militară – Alcazaba (partea cea mai veche)

         Palatul Nazrid – înflorirea supremă a arhitecturii maure

         Palatul de vară Generalife

         Palatul renascentist al lui Carol al V-lea

Între ele se găseşte o minunată grădină ce stimulează fiecare simţ prin subtila combinaţie de culoare, sunetul apei, înaltul gard viu din chiparos şi abundenţa de flori – trandafiri, caprifoi, leandru, iasomie şi boungainvillea .

ALHAMBRA 3

Alcazaba, partea cea mai veche a Alhambrei, era o fortăreaţă militară pentru supravegherea şi apărarea oraşului Granada. Avea trei turnuri importante de apărare :  La Quebrada, La Homenaje şi Tore de la Vela. Astăzi nu mai există det Tore de la Vela şi de pe înălţimea lui se poate admira în toată splendoarea oraşul Granada.

În interiorul fortăreţei Alcazaba era Piaţa Armelor sau Armatei, folosită de soldaţi pentru exerciţii militare şi pentru echipamente.

Înconjurată de un zid ce măsoară 2200 m lungime, accesul în incinta Alhambrei se făcea prin patru porţi : Poarta celor 7 sori (cea mai importantă în perioada Dinastiei Nasrid), Poarta carelor ( pe aici intrau carele cu materiale de construcţii pentru palatul lui Carol al V-lea), Poarta Vinului şi Poarta Justiţiei ( pe ea sunt sculptate simbolul cheii şi mâna Fatimei ) .

Cel mai frumos loc din Alhambra, un adevărat monument de artă maură, este Palatul Nazrid. Construit în secolul XIV de sultanul Yusuf I şi de fiul său Mohamed al V-lea, Palatul Nazrid era alcătuit dintr- un grup de clădiri destinate vieţii cotidiene a sultanului .

Palatul Nazrid este un exemplu clar de maximă splendoare, rafinament şi delicateţe a unui stil arhitectural unic . Era organizat în trei zone cu funcţiuni şi stiluri diferite .

De la frumosul Mexuar (Camera de Consiliu), pătrunzi în minunatul Patio de Cuarto Dorado, apoi în copleşitorul Salon al Ambasadorilor . Salonul are tavanul boltit încrustat cu 8000 de piese poligonale din lemn de cedru .

ALHAMBRA 4

Afară Curtea de Mirt înfăţişează una dintre cele mai frumoase privelişti de la Alhambra, accentuată de tufele de mirt de o parte şi alta a bazinului cu apă .

 

ALHAMBRA 5

Din sala de Los Mozarabes ajungem în Patio de los Leones ( Curtea Leilor) , cea mai fotografiată zonă a Alhambrei  . Această curte proporţionata şi cu coloane este împărţită în două, conform stilului islamic, cu accent pe fântâni şi canale de apă ( 4 la număr simbolizând cele 4 râuri ale vieţii)  . Se spune că la Alhambra „apa cântă “, fântânile arabe nu fac niciodată zgomot.

Doisprezece lei de piatră susţin bazinul fântânii, pe a cărei margine este sculptat un poem scris de Ibn Zamrak, prim ministrul lui Mohammed al V-lea .

ALHAMBRA 6

În jurul patioului sunt trei săli, fiecare dintre ele o delicată bijuterie.

Sala celor două surori – unde tavanul boltit are muqarnas frumos lucrate ce seamănă cu nişte stalactite . Cupola are 5416 piese.

Vizavi este sala de los Abencerrajes şi cea de-a treia sala de los Reyes. Sala de los Abencerrajes este cel mai bun exemplu al tavanului cu elemente ce seamănă cu stalactitele . Acestea amintesc de peştera Hira unde a stat profetul Mahomed .

                                                                                                               ALHAMBRA 7

Pereţii sunt o adevărată operă de artă , pe ei putându-se citi versete din Coran .

ALHAMBRA 8

Băile erau construite în stil roman,  cu apă caldă şi rece, iar încălzirea se făcea prin podea.

În exteriorul palatului principal este Turnul doamnelor.

ALHAMBRA 9

Generalife – construit mai sus decât Alhambra este un palat de vară care celebrează ieşirea în aer liber . Principala atracţie este Patio de la Acequia .

ALHAMBRA 10

Palatul lui Carol al V-lea a fost conceput de arhitectul italian Pedro Machuca , un discipol al lui Michelangelo. Vasta curte interioară circulară reprezintă Imperiul Universal ( întreg globul) . Palatul nu a fost locuit niciodată . Faţada principală are 63 m lungime şi 17 m înălţime, fiinde decorată cu scene militare şi mitologice . Curtea interiaoră este mărginită de 32 coloane în stil doric.

Construcţia palatului a fost terminată în anul 1957, după mai mult de patru secole de la începerea lucurărilor. Astăzi găzduieşte expoziţii de artă şi concerte.

ALHAMBRA 11

Alhambra a fost şi va fi un monument de artă maură în Spania. Dacă ai văzut Alhambra o dată vei vrea să o revezi, cu zidurile sale roşii şi culmile munţilor Sierra Nevada în fundal.

La Alhambra fiecare piatră spune o poveste.

 

ALHAMBRA –PERLA MAURĂ A GRANADEIhttp://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2014/04/ALHAMBRA-1.jpghttp://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2014/04/ALHAMBRA-1-300x300.jpg Roxana Tomescu Recomandarile cititorilor
Andaluzia (spaniolă Andalucía) este o comunitate autonomă spaniolă compusă din provinciile Almería, Cádiz, Córdoba, Granada, Huelva, Jáen, Málaga și Sevilla. Conform statutului de autonomie, capitala regiunii este Sevilla, sediul Juntei.  Este amplasată în partea de sud a țării și se învecinează cu Extremadura și Castilia-La Mancha la nord, cu...
<!-- [if !mso]>--> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: justify; text-indent: 27.0pt;"><span lang="RO" style="color: black;">Andaluzia</span><span lang="RO" style="color: black;"> (<a title="Limba spaniolă" href="http://ro.wikipedia.org/wiki/Limba_spaniol%C4%83"><span style="color: black; text-decoration: none;">spaniolă</span></a> <i>Andalucía</i>) este o <a title="Comunitățile autonome ale Spaniei" href="http://ro.wikipedia.org/wiki/Comunit%C4%83%C8%9Bile_autonome_ale_Spaniei"><span style="color: black; text-decoration: none;">comunitate autonomă</span></a> <a title="Spania" href="http://ro.wikipedia.org/wiki/Spania"><span style="color: black; text-decoration: none;">spaniolă</span></a> compusă din provinciile <a title="Provincia Almería" href="http://ro.wikipedia.org/wiki/Provincia_Almer%C3%ADa"><span style="color: black; text-decoration: none;">Almería</span></a>, <a title="Provincia Cádiz" href="http://ro.wikipedia.org/wiki/Provincia_C%C3%A1diz"><span style="color: black; text-decoration: none;">Cádiz</span></a>, <a title="Provincia Córdoba" href="http://ro.wikipedia.org/wiki/Provincia_C%C3%B3rdoba"><span style="color: black; text-decoration: none;">Córdoba</span></a>, <a title="Provincia Granada" href="http://ro.wikipedia.org/wiki/Provincia_Granada"><span style="color: black; text-decoration: none;">Granada</span></a>, <a title="Provincia Huelva" href="http://ro.wikipedia.org/wiki/Provincia_Huelva"><span style="color: black; text-decoration: none;">Huelva</span></a>, <a title="Provincia Jaén" href="http://ro.wikipedia.org/wiki/Provincia_Ja%C3%A9n"><span style="color: black; text-decoration: none;">Jáen</span></a>, <a title="Provincia Málaga" href="http://ro.wikipedia.org/wiki/Provincia_M%C3%A1laga"><span style="color: black; text-decoration: none;">Málaga</span></a> și <a title="Provincia Sevilla" href="http://ro.wikipedia.org/wiki/Provincia_Sevilla"><span style="color: black; text-decoration: none;">Sevilla</span></a>. Conform statutului de autonomie, capitala regiunii este <a title="Sevilla" href="http://ro.wikipedia.org/wiki/Sevilla"><span style="color: black; text-decoration: none;">Sevilla</span></a>, sediul <a title="Junta Andaluziei — pagină inexistentă" href="http://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Junta_Andaluziei&action=edit&redlink=1"><span style="color: black; text-decoration: none;">Juntei</span></a>.  Este amplasată în partea de sud a țării și se învecinează cu <a title="Extremadura" href="http://ro.wikipedia.org/wiki/Extremadura"><span style="color: black; text-decoration: none;">Extremadura</span></a> și <a title="Castilia-La Mancha" href="http://ro.wikipedia.org/wiki/Castilia-La_Mancha"><span style="color: black; text-decoration: none;">Castilia-La Mancha</span></a> la nord, cu <a title="Murcia (comunitate autonomă)" href="http://ro.wikipedia.org/wiki/Murcia_(comunitate_autonom%C4%83)"><span style="color: black; text-decoration: none;">Regiunea Murcia</span></a> la est, <a title="Gibraltar" href="http://ro.wikipedia.org/wiki/Gibraltar"><span style="color: black; text-decoration: none;">Gibraltar</span></a> la sud și <a title="Portugalia" href="http://ro.wikipedia.org/wiki/Portugalia"><span style="color: black; text-decoration: none;">Portugalia</span></a> la vest. În plus, la sud și sud-est are ieșire la <a title="Marea Mediterană" href="http://ro.wikipedia.org/wiki/Marea_Mediteran%C4%83"><span style="color: black; text-decoration: none;">Marea Mediterană</span></a>, iar la sud-vest la <a title="Oceanul Atlantic" href="http://ro.wikipedia.org/wiki/Oceanul_Atlantic"><span style="color: black; text-decoration: none;">Oceanul Atlantic</span></a>.</span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: justify; text-indent: 26.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">Andaluzia a fost ultima parte din Spania pe care maurii au părăsit-o când monarhii catolici Fernando de Aragon şi Isabela de Castilia s-au îndreptat spre sud. În cele din urmă ei au unit Spania în 1492 prin cucerirea ultimei fortăreţe maure, Granada . Cei care nu erau creştini au fost alungaţi din Spania, însă nu toţi maurii au plecat, iar priceperea şi talentul lor au dat naştere unei forme de arhitectură proprie Andaluziei, stilul mudejar . </span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: justify; text-indent: 26.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">Imaginea Granadei drept chintesenţă a oraşului oriental a plutit prima dată prin imaginaţia occidentalilor în secolul al XIX-lea . Aceasta imagine s-a datorat în mare parte scriitorului american Washington Irving , ale cărui „ Tales of the Alhambra“ („Povestiri din Alhambra“) au inspirat şi alţi scriitori şi artişti să încerce să surprindă minunile <b>Palatului Alhambra</b> . </span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: center; text-indent: 26.95pt;" align="center"><a href="http://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2014/04/ALHAMBRA-2.jpg"><img class="alignnone size-full wp-image-1367" src="http://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2014/04/ALHAMBRA-2.jpg" alt="ALHAMBRA 2" width="382" height="284" /></a></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: justify; text-indent: 26.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">Situată în faţa cartierelor Albaicin şi Sacromonte (cartierul ţiganilor andaluzi ce trăiesc în grote şi unde au loc minunate spectacole de flamenco) , Alhambra domină oraşul Granada, având ca fundal culmile înzăpezite ale munţilor Sierra Nevada . </span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: justify; text-indent: 26.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">Numele Alhambra derivă din cuvântul arăbesc „al-hamra“ care înseamnă roşu, zidurile palatului având această culoare. O altă teorie ar fi că numele derivă din numele sultanului Al- Ahmar, fondatorul Casei Nasrid, ultima dinastie islamică din peninsula Iberică . </span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: justify; text-indent: 26.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">Alhambra a fost pentru două secole şi jumătate un adevărat oraş regal, cu palate, sedii administrative, moschei, şcoli, închisori, grădini, băi şi chiar un cimitir . </span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: justify; text-indent: 26.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">Întreaga construcţie se întindea pe 13 hectare şi era împrejmuită cu 2200 m de zid . </span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: justify; text-indent: 26.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">După 1492, după regulile creştine, Alhambra a suferit numeroase modificări, cea mai importantă fiind construcţia Palatului lui Carol al V-lea . </span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: justify; text-indent: 26.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">Alhambra este formată din patru secţiuni : </span></p> <p style="text-align: justify; text-indent: -18.0pt; margin: 0cm 0cm .0001pt 44.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">-<span style="font: 7.0pt 'Times New Roman';">         </span></span><span lang="RO" style="color: black;">fortăreaţa militară – Alcazaba (partea cea mai veche) </span></p> <p style="text-align: justify; text-indent: -18.0pt; margin: 0cm 0cm .0001pt 44.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">-<span style="font: 7.0pt 'Times New Roman';">         </span></span><span lang="RO" style="color: black;">Palatul Nazrid – înflorirea supremă a arhitecturii maure </span></p> <p style="text-align: justify; text-indent: -18.0pt; margin: 0cm 0cm .0001pt 44.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">-<span style="font: 7.0pt 'Times New Roman';">         </span></span><span lang="RO" style="color: black;">Palatul de vară Generalife </span></p> <p style="text-align: justify; text-indent: -18.0pt; margin: 0cm 0cm .0001pt 44.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">-<span style="font: 7.0pt 'Times New Roman';">         </span></span><span lang="RO" style="color: black;">Palatul renascentist al lui Carol al V-lea </span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: justify; text-indent: 26.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">Între ele se găseşte o minunată grădină ce stimulează fiecare simţ prin subtila combinaţie de culoare, sunetul apei, înaltul gard viu din chiparos şi abundenţa de flori – trandafiri, caprifoi, leandru, iasomie şi boungainvillea . </span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: center; text-indent: 26.95pt;" align="center"><a href="http://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2014/04/ALHAMBRA-3.jpg"><img class="alignnone size-full wp-image-1368" src="http://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2014/04/ALHAMBRA-3.jpg" alt="ALHAMBRA 3" width="486" height="366" /></a></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: justify; text-indent: 26.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">Alcazaba, partea cea mai veche a Alhambrei, era o fortăreaţă militară pentru supravegherea şi apărarea oraşului Granada. Avea trei turnuri importante de apărare :  La Quebrada, La Homenaje şi Tore de la Vela. Astăzi nu mai există det Tore de la Vela şi de pe înălţimea lui se poate admira în toată splendoarea oraşul Granada. </span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: justify; text-indent: 26.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">În interiorul fortăreţei Alcazaba era Piaţa Armelor sau Armatei, folosită de soldaţi pentru exerciţii militare şi pentru echipamente. </span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: justify; text-indent: 26.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">Înconjurată de un zid ce măsoară 2200 m lungime, accesul în incinta Alhambrei se făcea prin patru porţi : Poarta celor 7 sori (cea mai importantă în perioada Dinastiei Nasrid), Poarta carelor ( pe aici intrau carele cu materiale de construcţii pentru palatul lui Carol al V-lea), Poarta Vinului şi Poarta Justiţiei ( pe ea sunt sculptate simbolul cheii şi mâna Fatimei ) . </span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: justify; text-indent: 26.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">Cel mai frumos loc din Alhambra, un adevărat monument de artă maură, este Palatul Nazrid. Construit în secolul XIV de sultanul Yusuf I şi de fiul său Mohamed al V-lea, Palatul Nazrid era alcătuit dintr- un grup de clădiri destinate vieţii cotidiene a sultanului . </span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: justify; text-indent: 26.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">Palatul Nazrid este un exemplu clar de maximă splendoare, rafinament şi delicateţe a unui stil arhitectural unic . Era organizat în trei zone cu funcţiuni şi stiluri diferite . </span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: justify; text-indent: 26.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">De la frumosul Mexuar (Camera de Consiliu), pătrunzi în minunatul Patio de Cuarto Dorado, apoi în copleşitorul Salon al Ambasadorilor . Salonul are tavanul boltit încrustat cu 8000 de piese poligonale din lemn de cedru . </span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: center; text-indent: 26.95pt;" align="center"><a href="http://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2014/04/ALHAMBRA-4.jpg"><img class="alignnone size-full wp-image-1369" src="http://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2014/04/ALHAMBRA-4.jpg" alt="ALHAMBRA 4" width="486" height="366" /></a></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: justify; text-indent: 26.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">Afară Curtea de Mirt înfăţişează una dintre cele mai frumoase privelişti de la Alhambra, accentuată de tufele de mirt de o parte şi alta a bazinului cu apă . </span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: justify; text-indent: 26.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;"> </span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: center; text-indent: 26.95pt;" align="center"><a href="http://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2014/04/ALHAMBRA-5.jpg"><img class="alignnone size-full wp-image-1370" src="http://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2014/04/ALHAMBRA-5.jpg" alt="ALHAMBRA 5" width="419" height="316" /></a></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: justify; text-indent: 26.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">Din sala de Los Mozarabes ajungem în Patio de los Leones ( Curtea Leilor) , cea mai fotografiată zonă a Alhambrei  . Această curte proporţionata şi cu coloane este împărţită în două, conform stilului islamic, cu accent pe fântâni şi canale de apă ( 4 la număr simbolizând cele 4 râuri ale vieţii)  . Se spune că la Alhambra „apa cântă “, fântânile arabe nu fac niciodată zgomot. </span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: justify; text-indent: 26.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">Doisprezece lei de piatră susţin bazinul fântânii, pe a cărei margine este sculptat un poem scris de Ibn Zamrak, prim ministrul lui Mohammed al V-lea .</span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: center; text-indent: 26.95pt;" align="center"><a href="http://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2014/04/ALHAMBRA-6.jpg"><img class="alignnone size-full wp-image-1371" src="http://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2014/04/ALHAMBRA-6.jpg" alt="ALHAMBRA 6" width="471" height="355" /></a></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: justify; text-indent: 26.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">În jurul patioului sunt trei săli, fiecare dintre ele o delicată bijuterie. </span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: justify; text-indent: 26.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">Sala celor două surori – unde tavanul boltit are muqarnas frumos lucrate ce seamănă cu nişte stalactite . Cupola are 5416 piese. </span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: justify; text-indent: 26.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">Vizavi este sala de los Abencerrajes şi cea de-a treia sala de los Reyes. Sala de los Abencerrajes este cel mai bun exemplu al tavanului cu elemente ce seamănă cu stalactitele . Acestea amintesc de peştera Hira unde a stat profetul Mahomed . </span></p> <p style="margin: 0cm 0cm 0.0001pt; text-indent: 26.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">                                                                                                               <a href="http://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2014/04/ALHAMBRA-7.jpg"><img class="size-full wp-image-1372 aligncenter" src="http://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2014/04/ALHAMBRA-7.jpg" alt="ALHAMBRA 7" width="486" height="366" /></a></span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: justify; text-indent: 26.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">Pereţii sunt o adevărată operă de artă , pe ei putându-se citi versete din Coran . </span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: center; text-indent: 26.95pt;" align="center"><a href="http://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2014/04/ALHAMBRA-8.jpg"><img class="alignnone size-full wp-image-1373" src="http://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2014/04/ALHAMBRA-8.jpg" alt="ALHAMBRA 8" width="486" height="366" /></a></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: justify; text-indent: 26.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">Băile erau construite în stil roman,  cu apă caldă şi rece, iar încălzirea se făcea prin podea. </span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: justify; text-indent: 26.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">În exteriorul palatului principal este Turnul doamnelor. </span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: center; text-indent: 26.95pt;" align="center"><a href="http://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2014/04/ALHAMBRA-9.jpg"><img class="alignnone size-full wp-image-1374" src="http://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2014/04/ALHAMBRA-9.jpg" alt="ALHAMBRA 9" width="486" height="366" /></a></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: justify; text-indent: 26.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">Generalife – construit mai sus decât Alhambra este un palat de vară care celebrează ieşirea în aer liber . Principala atracţie este Patio de la Acequia . </span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: center; text-indent: 26.95pt;" align="center"><a href="http://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2014/04/ALHAMBRA-10.jpg"><img class="alignnone size-full wp-image-1375" src="http://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2014/04/ALHAMBRA-10.jpg" alt="ALHAMBRA 10" width="486" height="366" /></a></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: justify; text-indent: 26.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">Palatul lui Carol al V-lea a fost conceput de arhitectul italian Pedro Machuca , un discipol al lui Michelangelo. Vasta curte interioară circulară reprezintă Imperiul Universal ( întreg globul) . Palatul nu a fost locuit niciodată . Faţada principală are 63 m lungime şi 17 m înălţime, fiinde decorată cu scene militare şi mitologice . Curtea interiaoră este mărginită de 32 coloane în stil doric. </span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: justify; text-indent: 26.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">Construcţia palatului a fost terminată în anul 1957, după mai mult de patru secole de la începerea lucurărilor. Astăzi găzduieşte expoziţii de artă şi concerte. </span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: center; text-indent: 26.95pt;" align="center"><a href="http://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2014/04/ALHAMBRA-11.jpg"><img class="alignnone size-full wp-image-1376" src="http://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2014/04/ALHAMBRA-11.jpg" alt="ALHAMBRA 11" width="486" height="366" /></a></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: justify; text-indent: 26.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">Alhambra a fost şi va fi un monument de artă maură în Spania. Dacă ai văzut Alhambra o dată vei vrea să o revezi, cu zidurile sale roşii şi culmile munţilor Sierra Nevada în fundal. </span></p> <p style="margin: 0cm; margin-bottom: .0001pt; text-align: justify; text-indent: 26.95pt;"><span lang="RO" style="color: black;">La Alhambra fiecare piatră spune o poveste. </span></p> <p class="MsoNormal" style="text-align: justify; text-indent: 27.0pt;"><span lang="RO"> </span></p>

Comenteaza cu Facebook

comentarii