Voina…nu este o localitate asa ca nu incercati sa o gasiti pe vreo harta…este denumirea unei zone montane retrase spre salbaticie, denumire capatata dupa Cabana Voina, pana acum ceva vreme, singura locatie de cazare din zona.

Desi m-am nascut foarte aproape de aceasta locatie (la aproximativ 40 de km), nu am ajuns niciodata acolo, spre deosebire de Valea Prahovei unde nu mai tin minte de cate ori am fost.

Ideea de a pleca la Voina a venit odata cu weekendul prelungit de Rusalii cand dorinta de a parasi orasul si de a ne retrage intr-o zona linistita a revenit. Ne-am adunat 14 persoane si am cazut de acord sa incercam Voina dupa ce auzisem de aceasta locatie de la parintii mei.

Zis si facut….a venit weekendul, am impachetat, am facut cumparaturile si am plecat spre Voina. Pentru a ajunge acolo am ales urmatorul itinerar: Bucuresti – Pitesti – Campulung – Leresti – in salbaticie la Voina. Cu exceptia unei portiuni de vreo 7-8 km de drum intre Pitesti si Campulung, drumul este foarte bun, inclusiv portiunea de la Campulung la Voina care este proaspat reabilitat.

Cazarea la Voina. Cea mai noua locatie de cazare, deschisa in primavara anului 2013, sub denumirea de Cabana Vanatorului, destinata in special grupurilor. Din cate am vorbit cu gazda (o persoana extraordinara, gata sa rezolve toate solicitarile noastre) nu ofera cazare decat grupurilor pentru ca nu poate oferi masa, deocamdata, ci doar bucatarie utilata complet. Spatiile de cazare sunt curate si spatioase. Singurul dezavantaj este ca nu exista televizor in camera (se potriveste mai bine cu specificul zonei), ci doar in living.

Pentru masa sunt doua optiuni: fie va aprovizionati de la un supermarket si pregatiti singuri manacarea (asa cum am facut noi), fie mergeti pana la Cabana Voina unde exista restaurant (este aglomerat).

La Cabana Vanatorului au fost asigurate toate conditiile de care am avut nevoie:  caldura (era foarte rece noaptea), loc unde sa facem gratarul, posibilitati de servire a mesei atat in interiurul cabanei cat si afara, o curte generoasa cu foisor si un leagan, poarta de acces spre raul din apropiere etc. Langa pensiune este un teren de fotbal unde, intr-o seara, am jucat tenis de picior.

Pentru amatorii de drumetii montane sunt multe trasee marcate, iar pentru amatorii de enduro am vazut foarte multe motociclete off-road trecand prin zona.

Daca aveti timp si chef puteti vizita: barajul si lacul de acumulare Rausor (situat pe drumul de la Voina la Campulung), Mausoleul de la Mateias (situat pe drumul de la Campulung la Brasov), localitatea Campulung (cel mai vechi oras din Muntenia si capitala Tarii Romanesti), Manastirea Namaesti (situata in comuna Valea Mare-Pravat) etc.

In concluzie, cred ca Voina este o sursa de relaxare extraordinara ….. linistea din zona, peisajele nemaipomenite si intimitatea aproape de salbaticie, combinate cu semnalul GSM aproape inexistent, sunt cu adevarat impresionante…..

In salbaticie la Voinahttp://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2013/12/Cu-prietenii-in-salbaticie-la-Voina-cabana-vanatorului.jpghttp://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2013/12/Cu-prietenii-in-salbaticie-la-Voina-cabana-vanatorului.jpg Francois-Louis Dumitrache Jurnale
Voina...nu este o localitate asa ca nu incercati sa o gasiti pe vreo harta...este denumirea unei zone montane retrase spre salbaticie, denumire capatata dupa Cabana Voina, pana acum ceva vreme, singura locatie de cazare din zona. Desi m-am nascut foarte aproape de aceasta locatie (la aproximativ 40 de km), nu...
Voina...nu este o localitate asa ca nu incercati sa o gasiti pe vreo harta...este denumirea unei zone montane retrase spre salbaticie, denumire capatata dupa Cabana Voina, pana acum ceva vreme, singura locatie de cazare din zona. Desi m-am nascut foarte aproape de aceasta locatie (la aproximativ 40 de km), nu am ajuns niciodata acolo, spre deosebire de Valea Prahovei unde nu mai tin minte de cate ori am fost. Ideea de a pleca la Voina a venit odata cu weekendul prelungit de Rusalii cand dorinta de a parasi orasul si de a ne retrage intr-o zona linistita a revenit. Ne-am adunat 14 persoane si am cazut de acord sa incercam Voina dupa ce auzisem de aceasta locatie de la parintii mei. Zis si facut....a venit weekendul, am impachetat, am facut cumparaturile si am plecat spre Voina. Pentru a ajunge acolo am ales urmatorul itinerar: Bucuresti – Pitesti – Campulung – Leresti – in salbaticie la Voina. Cu exceptia unei portiuni de vreo 7-8 km de drum intre Pitesti si Campulung, drumul este foarte bun, inclusiv portiunea de la Campulung la Voina care este proaspat reabilitat. Cazarea la Voina. Cea mai noua locatie de cazare, deschisa in primavara anului 2013, sub denumirea de Cabana Vanatorului, destinata in special grupurilor. Din cate am vorbit cu gazda (o persoana extraordinara, gata sa rezolve toate solicitarile noastre) nu ofera cazare decat grupurilor pentru ca nu poate oferi masa, deocamdata, ci doar bucatarie utilata complet. Spatiile de cazare sunt curate si spatioase. Singurul dezavantaj este ca nu exista televizor in camera (se potriveste mai bine cu specificul zonei), ci doar in living. Pentru masa sunt doua optiuni: fie va aprovizionati de la un supermarket si pregatiti singuri manacarea (asa cum am facut noi), fie mergeti pana la Cabana Voina unde exista restaurant (este aglomerat). La Cabana Vanatorului au fost asigurate toate conditiile de care am avut nevoie:  caldura (era foarte rece noaptea), loc unde sa facem gratarul, posibilitati de servire a mesei atat in interiurul cabanei cat si afara, o curte generoasa cu foisor si un leagan, poarta de acces spre raul din apropiere etc. Langa pensiune este un teren de fotbal unde, intr-o seara, am jucat tenis de picior. Pentru amatorii de drumetii montane sunt multe trasee marcate, iar pentru amatorii de enduro am vazut foarte multe motociclete off-road trecand prin zona. Daca aveti timp si chef puteti vizita: barajul si lacul de acumulare Rausor (situat pe drumul de la Voina la Campulung), Mausoleul de la Mateias (situat pe drumul de la Campulung la Brasov), localitatea Campulung (cel mai vechi oras din Muntenia si capitala Tarii Romanesti), Manastirea Namaesti (situata in comuna Valea Mare-Pravat) etc. In concluzie, cred ca Voina este o sursa de relaxare extraordinara ..... linistea din zona, peisajele nemaipomenite si intimitatea aproape de salbaticie, combinate cu semnalul GSM aproape inexistent, sunt cu adevarat impresionante.....

Comenteaza cu Facebook

comentarii