Florența sau Firenze (în limba italiană) este capitala regiunii Toscana și cel mai important oraș din această zonă. Florenza atrage milioane de turiști în fiecare an și este considerat locul de început al Renașterii, perioadă din istoria Europei ce a marcat trecerea de la epoca medievală la cea modernă (sec. XV-XVI) și care a constat într-un efort de a reînvia și depăși ideile și realizările antichității clasice. Datorită moștenirii artistice și arhitecturale a Florenței, Forbes l-a clasat drept cel mai frumos oraș din lume în 2010, iar UNESCO a declarat Centrul Istoric al Florenței Patrimoniu Mondial în anul 1982.

Cum ajung la Florența?

Fie că aterizezi pe Aeroportul Florența (Aeroporto di Firenze-Peretola), pe Aeroportul din Pisa (PSA) care este principalul aeroport din Toscana (la 100 km de Florența) sau pe cel din Bologna (aflat la 1 oră distanță de mers cu trenul), pentru toate, poarta de intrare în oraș este gara centrală, Santa Maria Novella. Aeroportul din Florența se află la doar 10 km de oraș și, de aici, puteți alege compania de autobuze Volainbus până la Piazza Stazione (Gara Santa Maria Novella). De asemenea, taxiurile de la Aeroportul Florența până în centrul orașului au un tarif de aproximativ 25 Euro.

Merită să vizitezi Florența ?

Daca esti un iubitor de istorie sau artă, cu siguranță merită.  Dacă ești un simplu călător, vei rămâne fascinat de acest oraș cu străzi înguste, clădiri uriașe, turnuri înalte și multe locuri în care găsești gelato de calitate.  Dacă nu știați Florența este locul unde a fost inventat gelato de către Bernardo Buontalenti, un pictor celebru, arhitect și inginer care a încântat curtea Catherinei dei Medici cu creația sa. El este creditat astăzi ca fiind inventatorul gelato-ului deoarece pare a fi primul care a introdus lapte și ouă în amestec. 

De ce este faimoasă Florența?

Florența are multe atracții turistice pentru toate gusturile. Cateva dintre acestea le prezentăm mai jos:

1. Catedrala Santa Maria delle Fiore (Duomo) – a fost construită în stilul Gotic și este opera faimosului arhitect Brunelleschi.  Mai este cunoscuta și sub numele Duomul deorece în limba italiană acesta înseamnă casa Domnului. Fațada catedralei este placată cu marmură de mai multe culori dar puțină lume știe că această fațadă a fost adăugată abia în secolul XIX.

2. Ponte Santa Trinita – este considerat unul dintre cele mai frumoase poduri din Florența și este opera artistului Bartolommeo Ammanatti. Podul este doar o copie după cel original deoarece în timpul celui de-al doilea război mondial naziștii l-au aruncat în aer pentru a înceti trupele aliate în traversarea rîului Arno. Podul a fost refăcut după schițele celui original și conform istoricilor încetinirea a fost doar de 30 minute deoarece trupele aliate au reușit foarte repede traversarea râului Arno.

3. Palatul Pitti – a fost început de către bancherul Luca Pitti și preluat de către familia Medici pentru că aceștia nu puteau accepta idea ca o familie rivală să dețină o locuință mai modernă și mai atractivă decât a lor. Colecția de picturi a palatului și Grădinile Boboli merită o vizită chiar dacă sunt mai puțin vizitate comparativ cu Ufizzi, acestea pot fi o alternativă bună pentru turiști.

4. Ponte Vecchio –  este cel mai vechi pod din Florenza și a fost construit în anul 1345. La început podul adăpostea casele măscelarilor care aruncau resturi de la animalele tăiate în râul Arno. Începând cu perioada Renașterii până în zilele noastre, podul a găzduit magazine care au vândut produse din aur și alte metale prețioase. Podul a fost pe lista naziștilor, în cel de-al doilea război mondial, cu monumente care nu trebuie distruse, fiind unul dintre monumentele preferate ale lui  Hitler.

5. Piazza della Signoria – se află în fața lui Palazzo Vecchio și a fost considerat punctul principal al originii și istoriei Republicii Florentine. Este locul de întâlnire al florentinilor, precum și al numeroșilor turiști, deoarece este situat lângă Palazzo Vecchio și Piazza del Duomo și este poarta de acces către Galeria Uffizi. Când ajungi aici caută locul numit Medallion, unde călugărul renegat, Girolamo Savonarala, care a controlat Florența în perioada în care familia Medici a fost excomunicată, a ordonat un Bonfire of Vanity (un foc al deșertăciunilor). Acesta a constat într-o strângere a obiectelor condamnate de autoritățile religioase ca “ocazii de păcat”, prilej cu care mii de obiecte de artă, cărți și înscrisuri, au fost arse în piața publică din Florența. Ulterior, ca o ironie a sorții călugărul a fost executat în același loc în care acesta a “executat” operele de artă. Tot aici puteți admira figura biblică a lui David, o copie după capodopera creată în marmura de către Michelangelo. Locul acesteia trebuia să fie in fața Catedralei (Domul din Florența) dar se pare că biserica nu a agreat acest lucru și a fost mutată în Piazza della Signoria. Ulterior, pentru a fi ferită de intemperii și acte de vandalism, statuia a fost îndepărtată din piață, și relocată în Galleria dell’Accademia. În partea stângă se află fântâna lui Neptun, opera sculptorului Ammanatti. Cu ceva ani in urmă un turist beat a vrut să iși facă un selfie de pe statuia reușind să ii rupă mâna dreaptă.

6. Mercato Centrale – pentru mâncare proaspătă și gustoasă evitați localurile din centrul orașului și mergeți în Mercato Centrale, o construcție superbă din secolul al XIX-lea. Aici veți găsi vânzători de vinuri, fructe, carne, pește, brânză, ulei și mirodenii. Locul este frecventat atât de localnici cât și de turiști. Zona de mâncare de la etaj este un loc grozav pentru grupurile care nu se pot pune niciodată de acord cu ce să mănânce. Așteptați-vă să găsiți aici paste proaspete, carne florentină, burgeri vegetarieni, pizza, pește prăjit, mezeluri și gelato. Pentru a vă bucura cu adevărat de masa aici, încercați să vizitați locul în afara orelor obișnuite de luat masa.

7. Palazzo Vecchio – celebra clădire din Piazza Signoria este acum Primăria din Florența. Numele „Vechiul palat” – l-a dobândit după ce „noul palat”, Palazzo Pitti, a fost construit peste râu. Palatul este plin de lucrări de artă magnifice și camere pline de fresce. În acest muzeu, puteți vedea masca lui Dante, care a devenit simbolul contribuției politice a lui Dante la orașul Florența, chiar puteți începe un tur care vă conduce prin pasajele secrete construite în palat. Nu uitați să urcați în turn în timpul vizitei pentru a vedea celulele închisorii în care a fost ținut faimosul Savonarola înainte de a fi executat în piața din fața clădirii.

8. Basilica Santa Croce – este cea mai mare biserică franciscană din lume. Se spune că a fost proiectată de Arnolfo di Cambio (arhitectul Duomului) și construirea ei a fost dispusă de însuși Sf. Francisc. Locul este unul foarte popular printre turiști mai ales pentru frescele din interior, care sunt adevărate capodopere precum și pentru mormintele celor mai faimoși locuitori ai orașului: Michelangelo, Machiavelli, Galileo și Dante. În ceea ce privește mormântul lui Dante acesta a fost întotdeauna gol deoarece trupul lui Dante este păstrat în Ravenna, localitate care l-a adoptat după ce acesta a fost exilat din Florența. Pe partea din față a mormântului său din Florența scrie Onorate l’altissimo poeta – care se traduce aproximativ prin „În Onoarea celui  mai înalt poet” și este un citat din al patrulea canto al Infernului. Florența a ajuns în cele din urmă să regrete că l-a exilat pe Dante iar orașul a făcut repetate cereri de returnare a rămășițelor sale însă păzitorii trupului din Ravenna au refuzat, ajungând la un moment dat să ascundă osemintele într-un zid fals al mănăstirii pentru a nu fi furate.  

Basilica Santa Croce by jurnaldecalatorie.eu
Basilica Santa Croce Florența

9. Galleria dell’ Academia – este cunoscută și sub numele de academia de arte frumoase. Galeria este o structură modestă pe care s-ar putea să o ratezi dacă nu știi că adăpostește unele dintre cele mai importante lucrări ale artei renascentiste, sculptura originală David a lui Michelangelo.

10. Muzeul Bargello – este cel mai mare muzeu dedicat sculpturii din Florența și adăpostește multe opere cunoscute ale lui Verocchio și Donatello, alți fii răsfățați ai Florenței. Dacă simțiți nevoia să aprofundați obsesia artiștilor pentru David, o figură centrală în arta florentină veți descoperi aici două versiuni ale lui Donatello și una a lui Verocchio.

Pot vizita Florența într-o zi?

Florența este un oraș minunat plin de istorie și romantism. Pentru a te bucura pe deplin de tot ce are de oferit este nevoie de 2-3 zile însă el poate fi explorat, la pas și într-o singură zi, dacă nu vrei să vizitezi prea multe obiective turistice. Majoritatea turiștilor ajung în gara Santa Maria Novella și de acolo în aproximativ 10 minute de mers pe jos se află cel mai important obiectiv al orașului Duomul. Vis-a vis de gară găsești un centru de informare turistică de unde poți solicita o hartă și eventual să îți configureze un traseu pentru a nu rata nicun obiectiv important. Nu uitați că în ziua de luni majoritatea muzeelor sunt închise, iar pe perioada verii, în special în week-end-uri, este foarte aglomerat și cald.

Unde mâncăm în Florența?

Un lucru e sigur, în Florența, nu ai cum să nu găsești un loc unde să mănânci. Primul sfat pe care l-aș oferi este acela de a evita zona centrală sau straduțele adiacente deoarece sunt mai aglomerate iar mâncarea și prețurile sunt făcute pentru turiști (adică mai scumpe și nu tocmai gustoase). După cum am mai spus, Mercato Centrale este un loc în care mănâncă și localnicii și are un meniu diversificat. Pentru o gustare la pachet L’Antico Trippaio este locul potrivit mai ales dacă vrei să încerci ceva mai puțin obișnuit precum: lampredotto (intestine), trippa (burtă), bollito (piept de vită). Pentru cei mai conservatori un sandwich panino caprese sau barbecue pork ar trebui să fie suficient (aprox. 5 euro). Pe lângă mâncărurile tradiționale orașul este faimos și pentru gelateriile sale și cafenele.

Vivoli Gelato este una dintre cele mai vechi (și cele mai bune) gelaterii din Florența. De ce să mergem: am menționat că Florența ar fi inventat gelato? Indiferent dacă poveștile sunt adevărate sau nu, cele mai importante gelaterii ale orașului se întrec și astăzi pentru plăcerea ta, începând cu Vivoli.

Caffé Gilli- este situată în Piazza Republica și este locul unde poți servi cafea și produse de patiserie într-un cadru istoric și elegant. Cu sigurață această cafenea care funcționează neîntrerupt din 1733, merită o oprire. Asigurați-vă că comandați și plătiți mai întâi la casierie, apoi mergeți la bar cu chitanța și cereți cafeaua de la barista (un caffè pentru un espresso obișnuit, un macchiato pentru un espresso cu puțin lapte aburit) și savurațile la tejgheaua de marmură, la fel ca restul florentinilor care trec pe aici.  Dacă doriți serviciu la masă, acesta va fi taxat suplimentar. Rețineți că, în mod normal, italienii doar sorb rapid din băutura în timp ce stau la bar.

Caffe Gilli
una dintre cele mai vechi cafenele din Florența

Este Florența un oraș ieftin?

Florența are o calitate destul de ridicată a vieții și este printre cele mai vizitate orașe din Italia. Prețurile sunt mai mari decât în alte zone din Italia, iar multitudinea de atracții turistice și numărul mare de vizitatori fac din Florența un oraș scump.

Ce să aleg între Florența și Bologna?

Eu aș spune că fiecare are farmecul ei și din acest motiv trebuie vizitate ambele, dar dacă ar fi să aleg una as alege cu siguranță Bologna, pentru farmecul și liniștea ei, pentru bucătăria specifică și pentru senzația de prospețime și veselie pe care o simți în oraș.

Print Friendly, PDF & Email
10 lucruri pe care să le faci în Florențahttps://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2022/06/domul-din-Florenta.jpghttps://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2022/06/domul-din-Florenta-320x320.jpg admin Jurnale
Florența sau Firenze (în limba italiană) este capitala regiunii Toscana și cel mai important oraș din această zonă. Florenza atrage milioane de turiști în fiecare an și este considerat locul de început al Renașterii, perioadă din istoria Europei ce a marcat trecerea de la epoca medievală la cea modernă...
<p style="text-align: justify;">Florența sau Firenze (în limba italiană) este capitala regiunii Toscana și cel mai important oraș din această zonă. Florenza atrage milioane de turiști în fiecare an și este considerat locul de început al Renașterii, perioadă din istoria Europei ce a marcat trecerea de la epoca medievală la cea modernă (sec. XV-XVI) și care a constat într-un efort de a reînvia și depăși ideile și realizările antichității clasice. Datorită moștenirii artistice și arhitecturale a Florenței, Forbes l-a clasat drept cel mai frumos oraș din lume în 2010, iar UNESCO a declarat Centrul Istoric al Florenței Patrimoniu Mondial în anul 1982.</p> <p style="text-align: justify;"><span style="color: #ff0000;">Cum ajung la Florența?</span></p> <p style="text-align: justify;">Fie că aterizezi pe Aeroportul Florența (Aeroporto di Firenze-Peretola), pe Aeroportul din Pisa (PSA) care este principalul aeroport din Toscana (la 100 km de Florența) sau pe cel din Bologna (aflat la 1 oră distanță de mers cu trenul), pentru toate, poarta de intrare în oraș este gara centrală, Santa Maria Novella. Aeroportul din Florența se află la doar 10 km de oraș și, de aici, puteți alege compania de autobuze Volainbus până la Piazza Stazione (Gara Santa Maria Novella). De asemenea, taxiurile de la Aeroportul Florența până în centrul orașului au un tarif de aproximativ 25 Euro.</p> <p style="text-align: justify;"><span style="color: #ff0000;">Merită să vizitezi Florența ?</span></p> <p style="text-align: justify;">Daca esti un iubitor de istorie sau artă, cu siguranță merită.  Dacă ești un simplu călător, vei rămâne fascinat de acest oraș cu străzi înguste, clădiri uriașe, turnuri înalte și multe locuri în care găsești gelato de calitate.  Dacă nu știați Florența este locul unde a fost inventat gelato de către Bernardo Buontalenti, un pictor celebru, arhitect și inginer care a încântat curtea Catherinei dei Medici cu creația sa. El este creditat astăzi ca fiind inventatorul gelato-ului deoarece pare a fi primul care a introdus lapte și ouă în amestec. </p> <p style="text-align: justify;"><span style="color: #ff0000;">De ce este faimoasă Florența?</span></p> <p>Florența are multe atracții turistice pentru toate gusturile. Cateva dintre acestea le prezentăm mai jos:</p> <p style="text-align: justify;">1. <span style="color: #0000ff;">Catedrala Santa Maria delle Fiore (Duomo) </span>- a fost construită în stilul Gotic și este opera faimosului arhitect Brunelleschi.  Mai este cunoscuta și sub numele Duomul deorece în limba italiană acesta înseamnă casa Domnului. Fațada catedralei este placată cu marmură de mai multe culori dar puțină lume știe că această fațadă a fost adăugată abia în secolul XIX.</p> <p></p> <p style="text-align: justify;">2. <span style="color: #0000ff;">Ponte Santa Trinita</span> - este considerat unul dintre cele mai frumoase poduri din Florența și este opera artistului Bartolommeo Ammanatti. Podul este doar o copie după cel original deoarece în timpul celui de-al doilea război mondial naziștii l-au aruncat în aer pentru a înceti trupele aliate în traversarea rîului Arno. Podul a fost refăcut după schițele celui original și conform istoricilor încetinirea a fost doar de 30 minute deoarece trupele aliate au reușit foarte repede traversarea râului Arno.</p> <p style="text-align: justify;">3. <span style="color: #0000ff;">Palatul Pitti</span> - a fost început de către bancherul Luca Pitti și preluat de către familia Medici pentru că aceștia nu puteau accepta idea ca o familie rivală să dețină o locuință mai modernă și mai atractivă decât a lor. Colecția de picturi a palatului și Grădinile Boboli merită o vizită chiar dacă sunt mai puțin vizitate comparativ cu Ufizzi, acestea pot fi o alternativă bună pentru turiști.</p> <p></p> <p style="text-align: justify;">4. <span style="color: #0000ff;">Ponte Vecchio</span> -  este cel mai vechi pod din Florenza și a fost construit în anul 1345. La început podul adăpostea casele măscelarilor care aruncau resturi de la animalele tăiate în râul Arno. Începând cu perioada Renașterii până în zilele noastre, podul a găzduit magazine care au vândut produse din aur și alte metale prețioase. Podul a fost pe lista naziștilor, în cel de-al doilea război mondial, cu monumente care nu trebuie distruse, fiind unul dintre monumentele preferate ale lui  Hitler.</p> <p style="text-align: justify;">5. <span style="color: #0000ff;">Piazza della Signoria</span> - se află în fața lui Palazzo Vecchio și a fost considerat punctul principal al originii și istoriei Republicii Florentine. Este locul de întâlnire al florentinilor, precum și al numeroșilor turiști, deoarece este situat lângă Palazzo Vecchio și Piazza del Duomo și este poarta de acces către Galeria Uffizi. Când ajungi aici caută locul numit Medallion, unde călugărul renegat, Girolamo Savonarala, care a controlat Florența în perioada în care familia Medici a fost excomunicată, a ordonat un Bonfire of Vanity (un foc al deșertăciunilor). Acesta a constat într-o strângere a obiectelor condamnate de autoritățile religioase ca “ocazii de păcat”, prilej cu care mii de obiecte de artă, cărți și înscrisuri, au fost arse în piața publică din Florența. Ulterior, ca o ironie a sorții călugărul a fost executat în același loc în care acesta a “executat” operele de artă. Tot aici puteți admira figura biblică a lui David, o copie după capodopera creată în marmura de către Michelangelo. Locul acesteia trebuia să fie in fața Catedralei (Domul din Florența) dar se pare că biserica nu a agreat acest lucru și a fost mutată în Piazza della Signoria. Ulterior, pentru a fi ferită de intemperii și acte de vandalism, statuia a fost îndepărtată din piață, și relocată în Galleria dell'Accademia. În partea stângă se află fântâna lui Neptun, opera sculptorului Ammanatti. Cu ceva ani in urmă un turist beat a vrut să iși facă un selfie de pe statuia reușind să ii rupă mâna dreaptă.</p> <p style="text-align: justify;">6. <span style="color: #0000ff;">Mercato Centrale</span> - pentru mâncare proaspătă și gustoasă evitați localurile din centrul orașului și mergeți în Mercato Centrale, o construcție superbă din secolul al XIX-lea. Aici veți găsi vânzători de vinuri, fructe, carne, pește, brânză, ulei și mirodenii. Locul este frecventat atât de localnici cât și de turiști. Zona de mâncare de la etaj este un loc grozav pentru grupurile care nu se pot pune niciodată de acord cu ce să mănânce. Așteptați-vă să găsiți aici paste proaspete, carne florentină, burgeri vegetarieni, pizza, pește prăjit, mezeluri și gelato. Pentru a vă bucura cu adevărat de masa aici, încercați să vizitați locul în afara orelor obișnuite de luat masa.</p> <p></p> <p style="text-align: justify;">7. <span style="color: #0000ff;">Palazzo Vecchio</span> - celebra clădire din Piazza Signoria este acum Primăria din Florența. Numele „Vechiul palat” – l-a dobândit după ce „noul palat”, Palazzo Pitti, a fost construit peste râu. Palatul este plin de lucrări de artă magnifice și camere pline de fresce. În acest muzeu, puteți vedea masca lui Dante, care a devenit simbolul contribuției politice a lui Dante la orașul Florența, chiar puteți începe un tur care vă conduce prin pasajele secrete construite în palat. Nu uitați să urcați în turn în timpul vizitei pentru a vedea celulele închisorii în care a fost ținut faimosul Savonarola înainte de a fi executat în piața din fața clădirii.</p> <p style="text-align: justify;">8. <span style="color: #0000ff;">Basilica Santa Croce</span> - este cea mai mare biserică franciscană din lume. Se spune că a fost proiectată de Arnolfo di Cambio (arhitectul Duomului) și construirea ei a fost dispusă de însuși Sf. Francisc. Locul este unul foarte popular printre turiști mai ales pentru frescele din interior, care sunt adevărate capodopere precum și pentru mormintele celor mai faimoși locuitori ai orașului: Michelangelo, Machiavelli, Galileo și Dante. În ceea ce privește mormântul lui Dante acesta a fost întotdeauna gol deoarece trupul lui Dante este păstrat în Ravenna, localitate care l-a adoptat după ce acesta a fost exilat din Florența. Pe partea din față a mormântului său din Florența scrie Onorate l'altissimo poeta - care se traduce aproximativ prin „În Onoarea celui  mai înalt poet” și este un citat din al patrulea canto al Infernului. Florența a ajuns în cele din urmă să regrete că l-a exilat pe Dante iar orașul a făcut repetate cereri de returnare a rămășițelor sale însă păzitorii trupului din Ravenna au refuzat, ajungând la un moment dat să ascundă osemintele într-un zid fals al mănăstirii pentru a nu fi furate.  </p> <p style="text-align: justify;">9. <span style="color: #0000ff;">Galleria dell’ Academia</span> - este cunoscută și sub numele de academia de arte frumoase. Galeria este o structură modestă pe care s-ar putea să o ratezi dacă nu știi că adăpostește unele dintre cele mai importante lucrări ale artei renascentiste, sculptura originală David a lui Michelangelo.</p> <p style="text-align: justify;">10. <span style="color: #0000ff;">Muzeul Bargello</span> - este cel mai mare muzeu dedicat sculpturii din Florența și adăpostește multe opere cunoscute ale lui Verocchio și Donatello, alți fii răsfățați ai Florenței. Dacă simțiți nevoia să aprofundați obsesia artiștilor pentru David, o figură centrală în arta florentină veți descoperi aici două versiuni ale lui Donatello și una a lui Verocchio.</p> <p style="text-align: justify;"><span style="color: #ff0000;">Pot vizita Florența într-o zi?</span></p> <p style="text-align: justify;">Florența este un oraș minunat plin de istorie și romantism. Pentru a te bucura pe deplin de tot ce are de oferit este nevoie de 2-3 zile însă el poate fi explorat, la pas și într-o singură zi, dacă nu vrei să vizitezi prea multe obiective turistice. Majoritatea turiștilor ajung în gara Santa Maria Novella și de acolo în aproximativ 10 minute de mers pe jos se află cel mai important obiectiv al orașului Duomul. Vis-a vis de gară găsești un centru de informare turistică de unde poți solicita o hartă și eventual să îți configureze un traseu pentru a nu rata nicun obiectiv important. Nu uitați că în ziua de luni majoritatea muzeelor sunt închise, iar pe perioada verii, în special în week-end-uri, este foarte aglomerat și cald.</p> <p style="text-align: justify;"><span style="color: #ff0000;">Unde mâncăm în Florența?</span></p> <p style="text-align: justify;">Un lucru e sigur, în Florența, nu ai cum să nu găsești un loc unde să mănânci. Primul sfat pe care l-aș oferi este acela de a evita zona centrală sau straduțele adiacente deoarece sunt mai aglomerate iar mâncarea și prețurile sunt făcute pentru turiști (adică mai scumpe și nu tocmai gustoase). După cum am mai spus, Mercato Centrale este un loc în care mănâncă și localnicii și are un meniu diversificat. Pentru o gustare la pachet L’Antico Trippaio este locul potrivit mai ales dacă vrei să încerci ceva mai puțin obișnuit precum: lampredotto (intestine), trippa (burtă), bollito (piept de vită). Pentru cei mai conservatori un sandwich panino caprese sau barbecue pork ar trebui să fie suficient (aprox. 5 euro). Pe lângă mâncărurile tradiționale orașul este faimos și pentru gelateriile sale și cafenele.</p> <p style="text-align: justify;"><span style="color: #3366ff;">Vivoli Gelato</span> este una dintre cele mai vechi (și cele mai bune) gelaterii din Florența. De ce să mergem: am menționat că Florența ar fi inventat gelato? Indiferent dacă poveștile sunt adevărate sau nu, cele mai importante gelaterii ale orașului se întrec și astăzi pentru plăcerea ta, începând cu Vivoli.</p> <p style="text-align: justify;"><span style="color: #3366ff;">Caffé Gilli- </span>este situată în Piazza Republica și este locul unde poți servi cafea și produse de patiserie într-un cadru istoric și elegant. Cu sigurață această cafenea care funcționează neîntrerupt din 1733, merită o oprire. Asigurați-vă că comandați și plătiți mai întâi la casierie, apoi mergeți la bar cu chitanța și cereți cafeaua de la barista (un caffè pentru un espresso obișnuit, un macchiato pentru un espresso cu puțin lapte aburit) și savurațile la tejgheaua de marmură, la fel ca restul florentinilor care trec pe aici.  Dacă doriți serviciu la masă, acesta va fi taxat suplimentar. Rețineți că, în mod normal, italienii doar sorb rapid din băutura în timp ce stau la bar.</p> <p style="text-align: justify;"><span style="color: #ff0000;">Este Florența un oraș ieftin?</span></p> <p style="text-align: justify;">Florența are o calitate destul de ridicată a vieții și este printre cele mai vizitate orașe din Italia. Prețurile sunt mai mari decât în alte zone din Italia, iar multitudinea de atracții turistice și numărul mare de vizitatori fac din Florența un oraș scump.</p> <p style="text-align: justify;"><span style="color: #ff0000;">Ce să aleg între Florența și Bologna?</span></p> <p style="text-align: justify;">Eu aș spune că fiecare are farmecul ei și din acest motiv trebuie vizitate ambele, dar dacă ar fi să aleg una as alege cu siguranță Bologna, pentru farmecul și liniștea ei, pentru bucătăria specifică și pentru senzația de prospețime și veselie pe care o simți în oraș.</p>

Advertisements