O vizita la Londra pare mai degraba o calatorie in timp care poate fi parcursa atat in trecut cat si in viitor.  Orasul cu cladirile sale vechi te duce cumva in trecut la conservatorismul si elaganta regilor Angliei iar multitudinea de idei si diversitatea culturala te fac sa crezi ca ai aterizat in viitor. Oricum ai privi orasul, Londra ramane unul dintre cele mai frumoase orase ale lumii.

           Orasul este situat pe cursul raului Tamisa si este capitala Regatului Unit, fiind totodata si unul dintre cele mai mari centre financiare si educationale ale lumii.

           Cel mai repede si mai simplu ajungi cu avionul, din Romania, pe unul dintre cele doua aeroporturi de langa oras, Heathrow situat la aproximativ 20 de km si Luton la aproximativ 50 Km de centrul orasului. De la Heathrow poti ajunge in oras fie cu celebrele taxi -uri londoneze (o calatorie costa aproximativ 80 de lire) sau cu metroul, linia Picadilly. O calatorie cu metroul costa, in functie de intervalul orar, intre 2 si 4 lire. Puteti economisi bani daca folositi cardurile OYSTER pe care le gasiti la centrele de informatii. Card-urile OYSTER sunt reincarcabile cu valori de minim 10 Lire iar o calatorie costa 1,2 Lire.

Cateva dintre obiective turistice din Londra

British Museum-cel mai mare si mai frumos din lume, dupa cum se lauda englezii, cuprinde o colectie de arheologie, desene si picturi, monede si medalii, etc. Colectia de antichitati cuprinde Portland Vase, Partheon Sculptures si Egytian Mummies. Muzeul este deschis zilnic de la 10 la 17.30, intrarea gratuita.
Buckingam Palace– este resedinta principala a reginei. Cand regina se afla in palat steagul regal este ridicat pe catarg. Principala atractie a palatului este ceremonia schimbarii garzii care se desfasoara in curtea palatului si poate fi vizionata din strada aproape in fiecare zi la ora 11.30. Palatul gazduieste o colectie de calesti, grajdul regal precum si muzeul garzilor (la aprox. 300 de metri). Din pacate eu n-am apucat sa vizitez palatul deoarece am ales sa-l vizitez intr-o zi de sambata cand era foarte aglomerat. Accesul in palat costa 20 de lire si este permis vizitatorilor intre orele 09.45-15.45
Palatul Parlamentului– este o cladire impresionanta in stil gotic ridicata pe malul Tamisei pe ruinele vechiului palat de Westminster. La nord sta celebrul Bigi Ben iar la sud Turnul Victoria. Accesul in palat este restrictionat publicului cu exceptia grupurilor si doar cu programare in prealabil.

palatul

Tate Modern– este muzeul national de arta moderna (lucrari din secolul 20). Am putut admira aici cu mare mandrie o sculptura de Brancusi dar si Braescu, o artista inca necunosacuta mie.
Wesminster Abbey– este cel mai important obiectiv de vizitat, in Londra, dupa cum spun chiar localnicii. Este construita in stil gotic iar aici au fost incoronati majoritatea regilor Angliei. Ultimul mare evenimet gazduit aici ia fost casatoria printului William cu Kate. Accesul se face intre orele 09.30-16.45 si costa 12 lire.
Madame Tussauds-Celebrul muzeu al figurilor de ceara, ce poarta numele autoarei, cuprinde 14 zone interactive de la artisti, sportivi, politicieni sipersonalitati culturale  pana la super eroi de benzi desenate. Tot aici poti viziona un film 4D cu supereroi care salveaza Palatul Buckingam, o camera a terorii care incepe, cum se putea altfel decat cu Dracula, precum si o plimbare prin istoria Londrei cu celebrele sale taxiuri. Pretul unui bilet este putin piperat, 30 lire, dar merita.

muzeul de ceara
Turnul Londrei – este unul dintre principalele atractii ale Londrei, situat langa Tamisa, turnul a fost pe rand resedinta regilor, puscarie iar acum obiectiv turistic. Cuprinde White Tower,care gazduieste o colectie de arme si armuri, Capela St. John-cea mai veche biesrica din oras, palatul medieval si alte atractii.
Victoria si Albert Museum– a fost construit de printul Albert, sotul reginei Victoria si este de fapt muzeul britanic de arata si design. Contine una dintre cele mai mari colectii de arta decorativa, ceramica si fotografie , din lume.
Accesul est liber publicului, intre orele 10.00-17.45

victoria and albert hall
London Eye– este una dintre cele mai populare atractii ale orasului, Este o roata imensa care timp de 30 de minute te roteste in niste cabine si poti admira multe dintre atractiile orasului. Accesul este permis intre orele 09.30-20.00 si costa 20 de lire.De cele mai multe ori este foarte aglomerat dar daca faceti rezervare online sariti peste asteptatul la rand si obtineti si 10% discount.

london eye
Soho-este numele faimosului cartier londonez plin de veselie si este situat intre Picadilly Circus si Oxford Street. Este un labirint de stradute plin de pub-uri unde englezii si turistii vin sa petreaca adesea. Majoritatea sunt imbracati office semn ca nici nu au mai trecut pe acasa dupa serviciu. De obicei stau afara pentru ca in pub-uri de obicei nu se fumeaza si discuta de parca nu s-au mai vazut de o gramada de timp. Forfota este infernala iar imaginea este de nepretuit.

Mancare si bautura:

Micul dejun este foarte  diferit de cel al majoritatii tarilor europenilor dar este unul foarte apreciat , în special de turisti. Mai toate terasele se lauda cu mic dejun englezesc cu preturi cuprinse intre 4 si 12 lire, dar sunt putine care reusesc sa satisfaca si cei mai pretentiosi clienti. De regula se compune din fasole boabe, din conserva, carnati, cartofi prajiti, rosii coapte sau paine prajita cu unt. Cu o mica cautare pe google poti afla care este cel mai bun loc din apropierea ta. Recomandarea mea, daca va aflati in centrul orasului, este sa nu ratati restaurantul din imagine la care a trebuit sa asteptam la rand aproximativ 30 de minute pentru a fi serviti. La ora pranzului majoritatea pietelor din zonele cu cladiri de birouri sunt pline de tonete care comercializeaza diferite feluri de mancare. Cea mai populara se numeste Fish&Chips si contine peste prajit si cartofi prajiti. O portie costa intre 7 si 14 lire. Bautura preferata a englezilor este berea dar si vinul este foarte apreciat. Interesant este ca la miezul noptii pub-urile se inchid iar petrecaretii se muta in cluburi.

Pentru cei care prefera plimbarile, Londra este unul dintre cele mai frumoase orase din lume si poti spun pe buna dreptate ca este un muzeu in aer liber. Puteti admira Trafalgar Square unde se afla statuia amiralului Nelson, Hyde Park cu al sau Speaker”s corner unde iti poti incerca calitatile de orator si aproape sigur cineva se va opri cateva secunde sa te asculte sau Picadilly Circus un loc foarte cautat, mai ales seara, de tinerii dornici de distractie.

Print Friendly, PDF & Email
Londra o calatorie in trecut si viitorhttps://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2015/07/london-bridge.jpghttps://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2015/07/london-bridge-300x300.jpg Claudiu Eugen Jurnale
        O vizita la Londra pare mai degraba o calatorie in timp care poate fi parcursa atat in trecut cat si in viitor.  Orasul cu cladirile sale vechi te duce cumva in trecut la conservatorismul si elaganta regilor Angliei iar multitudinea de idei si diversitatea culturala te fac...
<p style="text-align: justify;">        O vizita la Londra pare mai degraba o calatorie in timp care poate fi parcursa atat in trecut cat si in viitor.  Orasul cu cladirile sale vechi te duce cumva in trecut la conservatorismul si elaganta regilor Angliei iar multitudinea de idei si diversitatea culturala te fac sa crezi ca ai aterizat in viitor. Oricum ai privi orasul, Londra ramane unul dintre cele mai frumoase orase ale lumii.</p> <p style="text-align: justify;">           Orasul este situat pe cursul raului Tamisa si este capitala Regatului Unit, fiind totodata si unul dintre cele mai mari centre financiare si educationale ale lumii.</p> <p style="text-align: justify;">           Cel mai repede si mai simplu ajungi cu avionul, din Romania, pe unul dintre cele doua aeroporturi de langa oras, Heathrow situat la aproximativ 20 de km si Luton la aproximativ 50 Km de centrul orasului. De la Heathrow poti ajunge in oras fie cu celebrele taxi -uri londoneze (o calatorie costa aproximativ 80 de lire) sau cu metroul, linia Picadilly. O calatorie cu metroul costa, in functie de intervalul orar, intre 2 si 4 lire. Puteti economisi bani daca folositi cardurile OYSTER pe care le gasiti la centrele de informatii. Card-urile OYSTER sunt reincarcabile cu valori de minim 10 Lire iar o calatorie costa 1,2 Lire.</p> <p><span style="color: #ff0000;">Cateva dintre obiective turistice din Londra</span></p> <p style="text-align: justify;"><span style="color: #ff0000;">British Museum</span>-cel mai mare si mai frumos din lume, dupa cum se lauda englezii, cuprinde o colectie de arheologie, desene si picturi, monede si medalii, etc. Colectia de antichitati cuprinde Portland Vase, Partheon Sculptures si Egytian Mummies. Muzeul este deschis zilnic de la 10 la 17.30, intrarea gratuita.<br /> <span style="color: #ff0000;">Buckingam Palace</span>- este resedinta principala a reginei. Cand regina se afla in palat steagul regal este ridicat pe catarg. Principala atractie a palatului este ceremonia schimbarii garzii care se desfasoara in curtea palatului si poate fi vizionata din strada aproape in fiecare zi la ora 11.30. Palatul gazduieste o colectie de calesti, grajdul regal precum si muzeul garzilor (la aprox. 300 de metri). Din pacate eu n-am apucat sa vizitez palatul deoarece am ales sa-l vizitez intr-o zi de sambata cand era foarte aglomerat. Accesul in palat costa 20 de lire si este permis vizitatorilor intre orele 09.45-15.45<br /> <span style="color: #ff0000;">Palatul Parlamentului</span>- este o cladire impresionanta in stil gotic ridicata pe malul Tamisei pe ruinele vechiului palat de Westminster. La nord sta celebrul Bigi Ben iar la sud Turnul Victoria. Accesul in palat este restrictionat publicului cu exceptia grupurilor si doar cu programare in prealabil.</p> <p style="text-align: justify;"><a href="http://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2015/07/palatul.jpg"><img class="alignnone size-full wp-image-3668" src="http://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2015/07/palatul.jpg" alt="palatul" width="640" height="360" /></a></p> <p style="text-align: justify;"><span style="color: #ff0000;">Tate Modern</span>- este muzeul national de arta moderna (lucrari din secolul 20). Am putut admira aici cu mare mandrie o sculptura de Brancusi dar si Braescu, o artista inca necunosacuta mie.<br /> <span style="color: #ff0000;">Wesminster Abbey</span>- este cel mai important obiectiv de vizitat, in Londra, dupa cum spun chiar localnicii. Este construita in stil gotic iar aici au fost incoronati majoritatea regilor Angliei. Ultimul mare evenimet gazduit aici ia fost casatoria printului William cu Kate. Accesul se face intre orele 09.30-16.45 si costa 12 lire.<br /> <span style="color: #ff0000;">Madame Tussauds</span>-Celebrul muzeu al figurilor de ceara, ce poarta numele autoarei, cuprinde 14 zone interactive de la artisti, sportivi, politicieni sipersonalitati culturale  pana la super eroi de benzi desenate. Tot aici poti viziona un film 4D cu supereroi care salveaza Palatul Buckingam, o camera a terorii care incepe, cum se putea altfel decat cu Dracula, precum si o plimbare prin istoria Londrei cu celebrele sale taxiuri. Pretul unui bilet este putin piperat, 30 lire, dar merita.</p> <p style="text-align: justify;"><a href="http://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2015/07/muzeul-de-ceara.jpg"><img class="alignnone size-full wp-image-3665" src="http://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2015/07/muzeul-de-ceara.jpg" alt="muzeul de ceara" width="640" height="360" /></a><br /> <span style="text-decoration: underline;"><span style="color: #ff0000; text-decoration: underline;">Turnul Londrei</span> </span>– este unul dintre principalele atractii ale Londrei, situat langa Tamisa, turnul a fost pe rand resedinta regilor, puscarie iar acum obiectiv turistic. Cuprinde White Tower,care gazduieste o colectie de arme si armuri, Capela St. John-cea mai veche biesrica din oras, palatul medieval si alte atractii.<br /> <span style="text-decoration: underline;"><span style="color: #ff0000; text-decoration: underline;">Victoria si Albert Museum</span></span>- a fost construit de printul Albert, sotul reginei Victoria si este de fapt muzeul britanic de arata si design. Contine una dintre cele mai mari colectii de arta decorativa, ceramica si fotografie , din lume.<br /> Accesul est liber publicului, intre orele 10.00-17.45</p> <p style="text-align: justify;"><a href="http://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2015/07/victoria-and-albert-hall.jpg"><img class="alignnone size-full wp-image-3673" src="http://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2015/07/victoria-and-albert-hall.jpg" alt="victoria and albert hall" width="640" height="360" /></a><br /> <span style="text-decoration: underline;"><span style="color: #ff0000; text-decoration: underline;">London Eye</span></span>- este una dintre cele mai populare atractii ale orasului, Este o roata imensa care timp de 30 de minute te roteste in niste cabine si poti admira multe dintre atractiile orasului. Accesul este permis intre orele 09.30-20.00 si costa 20 de lire.De cele mai multe ori este foarte aglomerat dar daca faceti rezervare online sariti peste asteptatul la rand si obtineti si 10% discount.</p> <p style="text-align: justify;"><a href="http://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2015/07/london-eye.jpg"><img class="alignnone size-full wp-image-3662" src="http://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2015/07/london-eye.jpg" alt="london eye" width="640" height="360" /></a><br /> <span style="text-decoration: underline;"><span style="color: #ff0000; text-decoration: underline;">Soho</span></span>-este numele faimosului cartier londonez plin de veselie si este situat intre Picadilly Circus si Oxford Street. Este un labirint de stradute plin de pub-uri unde englezii si turistii vin sa petreaca adesea. Majoritatea sunt imbracati office semn ca nici nu au mai trecut pe acasa dupa serviciu. De obicei stau afara pentru ca in pub-uri de obicei nu se fumeaza si discuta de parca nu s-au mai vazut de o gramada de timp. Forfota este infernala iar imaginea este de nepretuit.</p> <p style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;"><span style="color: #ff0000; text-decoration: underline;">Mancare si bautura:</span></span></p> <p style="text-align: justify;">Micul dejun este foarte  diferit de cel al majoritatii tarilor europenilor dar este unul foarte apreciat , în special de turisti. Mai toate terasele se lauda cu mic dejun englezesc cu preturi cuprinse intre 4 si 12 lire, dar sunt putine care reusesc sa satisfaca si cei mai pretentiosi clienti. De regula se compune din fasole boabe, din conserva, carnati, cartofi prajiti, rosii coapte sau paine prajita cu unt. Cu o mica cautare pe google poti afla care este cel mai bun loc din apropierea ta. Recomandarea mea, daca va aflati in centrul orasului, este sa nu ratati restaurantul din imagine la care a trebuit sa asteptam la rand aproximativ 30 de minute pentru a fi serviti. La ora pranzului majoritatea pietelor din zonele cu cladiri de birouri sunt pline de tonete care comercializeaza diferite feluri de mancare. Cea mai populara se numeste Fish&Chips si contine peste prajit si cartofi prajiti. O portie costa intre 7 si 14 lire. Bautura preferata a englezilor este berea dar si vinul este foarte apreciat. Interesant este ca la miezul noptii pub-urile se inchid iar petrecaretii se muta in cluburi.</p> <p></p> <p style="text-align: justify;">Pentru cei care prefera plimbarile, Londra este unul dintre cele mai frumoase orase din lume si poti spun pe buna dreptate ca este un muzeu in aer liber. Puteti admira Trafalgar Square unde se afla statuia amiralului Nelson, Hyde Park cu al sau Speaker”s corner unde iti poti incerca calitatile de orator si aproape sigur cineva se va opri cateva secunde sa te asculte sau Picadilly Circus un loc foarte cautat, mai ales seara, de tinerii dornici de distractie.</p>

Advertisements