Vi s-a intamplat si voua sa intrati pe un site, sa vizualizati pretul unui bilet de avion pentru un city-break, iar cand ati revenit, peste cateva minute,  pretul sa creasca brusc ?

De cele mai multe ori dam vina pe politica firmei sau pe numarul de bilete ramase nevândute, dar in nici un caz, nu acesta este raspunsul.

De curand o prietena a facut o rezervare pentru Roma, la un zbor ce avea loc peste 6 luni. Dupa ce a facut   rezervarea , a iesit din aplicatie sa faca același lucru pentru niste prieteni care aveau aceeasi destinatie dar, surpriza mare, pretul crescuse semnificativ in aproximativ 30 de secunde.  Intrigata a sunat la compania aeriana iar operatoarea i-a dat un raspuns evaziv, legat de politica firmei,  dar cu siguranta ca raspunsul nu era foarte convingator. Cand mi-a spus acest lucru mi-am amintit de faptul ca anumite platforme online, pe care sunt construite site-urile   companiilor de ticketing sau ale agentiilor de turism au incorporate niste module care cresc preturile biletelor pe baza  unui algoritm simplu si eficient, de care aceste companii nu sunt straine. Mai exact, prin setarea unor valori, de catre administratorul site-ului, preturile biletelor cresc sau scad in functie de numarul de click-uri, cu o valoare constanta iar cand ajung la un nivel maxim acestea revin la valoarea initiala sau la o valoare medie prestabilita. Daca n-am fost suficient de explicit poate o poza cu un astfel de modul va va lamuri.

 

site crestere pret

 

In concluzie, pentru a achizitiona un bilet online, cereti mai intai o oferta de la o agentie si rugati agentia sa va pastreze rezervarea pentru 24 de ore.

Verificati pretul la mai multe site-uri care ofera astfel de servicii, fara a parasi pagina, si daca gasiti o oferta mai buna rezervati atunci daca vreti sa fiti siguri ca obtineti pretul dorit. Din experienta va spun ca , agentiile au diferite discount-uri sau comisioane si sunt foarte interesate sa rezerve bilete pentru clientii lor.

In plus evitati si taxa de rezervare de aproximativ 20 de Euro pe care  o au companiile pentru clientii din mediul online, pentru fiecare bilet cumparat. Acesasta taxa se aplica pentru fiecare bilet in parte, chiar daca printr-o rezervare comandati 2 sau mai multe bilete.

Daca considerati util acest articol puteti sa-l distribuiti si prietenilor sau sa il adaugati pe site-ul dvs. daca mentionati sursa si adaugati un link catre pagina de referinta.

Print Friendly, PDF & Email
Cum creste pretul biletelor de avion in functie de numarul de click-urihttps://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2014/11/plane-click.jpghttps://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2014/11/plane-click-300x213.jpg Claudiu Eugen Recomandarile cititorilor
Vi s-a intamplat si voua sa intrati pe un site, sa vizualizati pretul unui bilet de avion pentru un city-break, iar cand ati revenit, peste cateva minute,  pretul sa creasca brusc ? De cele mai multe ori dam vina pe politica firmei sau pe numarul de bilete ramase nevândute, dar...
Vi s-a intamplat si voua sa intrati pe un site, sa vizualizati pretul unui bilet de avion pentru un city-break, iar cand ati revenit, peste cateva minute,  pretul sa creasca brusc ? <blockquote>De cele mai multe ori dam vina pe politica firmei sau pe numarul de bilete ramase nevândute, dar in nici un caz, nu acesta este raspunsul.</blockquote> De curand o prietena a facut o rezervare pentru Roma, la un zbor ce avea loc peste 6 luni. Dupa ce a facut   rezervarea , a iesit din aplicatie sa faca același lucru pentru niste prieteni care aveau aceeasi destinatie dar, surpriza mare, pretul crescuse semnificativ in aproximativ 30 de secunde.  Intrigata a sunat la compania aeriana iar operatoarea i-a dat un raspuns evaziv, legat de politica firmei,  dar cu siguranta ca raspunsul nu era foarte convingator. Cand mi-a spus acest lucru mi-am amintit de faptul ca anumite platforme online, pe care sunt construite site-urile   companiilor de ticketing sau ale agentiilor de turism au incorporate niste module care cresc preturile biletelor pe baza  unui algoritm simplu si eficient, de care aceste companii nu sunt straine. Mai exact, prin setarea unor valori, de catre administratorul site-ului, preturile biletelor cresc sau scad in functie de numarul de click-uri, cu o valoare constanta iar cand ajung la un nivel maxim acestea revin la valoarea initiala sau la o valoare medie prestabilita. Daca n-am fost suficient de explicit poate o poza cu un astfel de modul va va lamuri.   <a href="https://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2014/11/site-crestere-pret.jpg"><img class="size-full wp-image-2486 aligncenter" src="https://jurnaldecalatorie.eu/wp-content/uploads/2014/11/site-crestere-pret.jpg" alt="site crestere pret" width="781" height="494" /></a>   In concluzie, pentru a achizitiona un bilet online, cereti mai intai o oferta de la o agentie si rugati agentia sa va pastreze rezervarea pentru 24 de ore. Verificati pretul la mai multe site-uri care ofera astfel de servicii, fara a parasi pagina, si daca gasiti o oferta mai buna rezervati atunci daca vreti sa fiti siguri ca obtineti pretul dorit. Din experienta va spun ca , agentiile au diferite discount-uri sau comisioane si sunt foarte interesate sa rezerve bilete pentru clientii lor. In plus evitati si taxa de rezervare de aproximativ 20 de Euro pe care  o au companiile pentru clientii din mediul online, pentru fiecare bilet cumparat. Acesasta taxa se aplica pentru fiecare bilet in parte, chiar daca printr-o rezervare comandati 2 sau mai multe bilete. Daca considerati util acest articol puteti sa-l distribuiti si prietenilor sau sa il adaugati pe site-ul dvs. daca mentionati sursa si adaugati un link catre pagina de referinta.

Advertisements